StoryEditorOCM
Crna kronikaDa opet ne bi divljao po cesti

U Njivicama skrivio lančani sudar u kojemu je teško ozlijeđeno dijete: Vozaču (63) BMW-a njemačkih tablica određen istražni zatvor

Piše Šibenski.hr
20. studenog 2019. - 16:33

Dežurni zamjenik u Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku je 15. studenog 2019. ispitao  privedenog hrvatskog državljanina (1956.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. u svezi st. 2. i 1. Kaznenog zakona/11, izvjestilo je danas šibensko Županijsko državno dovjetništvo.

Postoji osnovana sumnja da je 63-godišnjak 14. studenoga 2019. oko 14,50 sati u Šibeniku, na državnoj cesti D-8, upravljao osobnim automobilom marke BMW iz pravca zapada prema istoku, protivno odredbi čl. 51. st. 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te dolaskom do 15-te dionice 16-tog kilometra i 750 metara te ceste, nije brzinu kretanja automobila prilagodio činjenici da mu predstoji savladavanje zavoja u desno pa je neprilagođenom brzinom ušao u zavoj i izgubio kontrolu nad automobilom.

Osnovano se sumnja da je prešao na prometni trak namijenjen za kretanje vozila iz suprotnog smjera i prednjom lijevom bočnom stranom svog automobila udario u lijevu bočnu stranu osobnog automobila marke Opel koji je uslijed udara i zanošenja prešao na južnu prometnu traku i udario u prednju stranu osobnog automobila marke Kia. Osumnjičenikov se osobni automobil nakon sudara nastavio nekontrolirano kretati po sjevernoj prometnoj traci gdje je udario u prednju lijevu bočnu stranu osobnog automobila marke Renault koji je od siline udarca odbačen dijelom izvan kolnika.

U prometnoj nesreći su tri osobe ozlijeđene od kojih je jedna zadobila ozljede opasne po život (subarahnoidalno krvarenje, fraktura maksilarnog sinusa sa hematosinusom).

Sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja djela na slobodi što je sudac istrage prihvatio i osumnjičeniku odredio istražni zatvor, objavili su u Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

24. travanj 2024 23:19