StoryEditorOCM
Crna kronikaopasan poklon

U Njemačkoj se pojavio novi oblik prijevare: policija je zatrpana takvim slučajevima, a sve počinje s buketom cvijeća...

Piše Vijesti SD
22. veljače 2024. - 14:04

Policija iz njemačkog grada Münchena upozorava na prijevaru koja je trenutno vrlo popularna.

Posljednji slučaj u nizu dogodio se u utorak. Policajci su rekli kako su primili poziv od starije žene. Na vezi je bio muškarac kojeg nije poznavala. Objavio je da joj želi donijeti kući dar jer je ona navodno odani klijent njegove tvrtke za čišćenje tepiha.

Oko 16 sati na vratima 80-godišnjakinje pojavio se muškarac s buketom cvijeća, navela je policija. Kako policija navodi, starija žena ga je pozvala u stan i njih su dvoje razgovarali u dnevnoj sobi. Kad je htjela ispratiti stranca van, iznenada se u hodniku pojavio drugi muškarac.

Policija u Münchenu je “zatrpana” slučajevima

Obojica su brzo pobjegla. S njima je nestao nakit, gospođina torbica i svi njezini identifikacijski dokumenti, razne kartice, mobitel i gotovina u iznosu od nekoliko stotina eura, piše Fenix-magazin.

Münchenska policija trenutno je “zatrpana” takvim slučajevima, prenose njemački mediji navode istražitelja. Prijevara čistača tepiha s buketom cvijeća posebno je popularna, navode mediji.

Policijski službenici sada pokušavaju zaustaviti prevarante. Traže svjedoke koji su u utorak poslijepodne primijetili nešto sumnjivo na području Münchener Strasse i Ritter-Hilprand-Strasse u Taufkirchenu.

Kako se navodi policija traži dva muškarca. Jedan osumnjičenik star je oko 30 godina, visok je 1,75 metara i atletske je građe. Prema opisu, izgledao je “istočnoeuropski” i govorio je s naglaskom, bio je odjeven u tamnu odjeću i nije imao bradu ni naočale.

Drugi muškarac bio je star oko 25 godina, visok 1,80 metara, bio je mršave građe i nosio je smeđu i bež odjeću. 

27. travanj 2024 10:37