StoryEditorOCM
Crna kronikaKod bolnice

U nesreći u središtu Šibenika teško stradao 69-godišnji biciklist iz SAD-a

Piše Šibenski.hr
28. lipnja 2024. - 10:26

U četvrtak, 27. lipnja oko 14 sati u Šibeniku u Ulici Stjepana Radića, dogodila se prometna nesreća u kojoj je 69-godišnji biciklist zadobio teške tjelesne ozljede

Prometna nesreća se dogodila na način da je 69-godišnji državljanin SAD-a upravljajući električnim biciklom kolnikom Ulice Stjepana Radića, prilikom vršenja radnje skretanje u lijevo nije se uvjerio da tu radnju može obaviti bez opasnosti po druge sudioniku u prometu, kojom prilikom na središnjem dijelu kolnika (na iscrtanom prometnom otoku za razdvajanje prometnih tokova) dolazi do sudara lijeve bočne strane njegovog bicikla i središnjeg djela motocikla šibenskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 67-godišnjak koji se kretao iza električnog bicikla te je u trenutku nastanka prometne nesreće bio u fazi nepropisnog pretjecanja.

U prometnoj nesreći na Baldekinu sudarili se biciklist i motorist. Obojica su prevezena u šibensku bolnicu

Od siline udara i pada u Općoj bolnici u Šibeniku 69-godišnjaku su okvalificirane teške tjelesne ozljede te je zadržan na bolničkom liječenju, dok je 67-godišnjak zadobio lakše ozljede.

Zbog izazivanja prometne nesreće protiv vozača bicikla podnesen je obavezni prekršajni nalog, dok je protiv vozača motocikla zbog prekršaja nepropisnog pretjecanja podneseno Izvješće o počinjenom prekršaju.

 

30. lipanj 2024 10:32