StoryEditorOCM
Crna kronikaTRAGEDIJA

U nesreći kod Venecije poginula je Splićanka (24), bila je sa suprugom na medenom mjesecu. On je u teškom stanju

Piše VIJESTI SD
4. listopada 2023. - 12:59

NOVIJE:

Talijanske dnevne novine Corriere della Sera su objavile da je u tragičnoj nesreći autobusa kod Venecije preminula jedna osoba iz Hrvatske. I drugi mediji u Italiji navode istu informaciju. 

U autobusu je, kako smo već objavili, bilo dvoje Hrvata.

- Radi se o 24-godišnjoj ženi, sa suprugom je bila na medenom mjesecu. On je na intenzivnoj njezi u teškom stanju i životno je ugrožen - navodi Index, uz informaciju kako se radi o bračnom paru iz Splita. 

Napominjemo da su ovo još neslužbene informacije. 

Kamere snimile stravičan trenutak autobusa koji se ruši u provaliju; ‘Vozač je napravio nešto čudno, nije imalo smisla‘

-----

Prema za sada neslužbenim informacijama koje je danas u 13 sati objavila Slobodna Dalmacija, u autobusu koji koji je pao s nadvožnjaka nedaleko Venecije bilo je i dvoje hrvatskih državljana iz Splitsko-dalmatinske županije.

Kako neslužbeno doznajemo radi se o mladom bračnom paru, u 20-tim godinama života, koji se vjenčao prije 20-tak dana, a koji je u Italiju otišao na bračno putovanje.

image
Marco Sabadin/Afp

Prema dostupnim, no i dalje neslužbenim informacijama, mladić je operiran i nalazi se u jednoj od obližnjih bolnica, dok o njegovoj supruzi još nema pouzdanih informacija.

Podsjetimo, autobus je izletio s ceste i pao u ponor, u blizini željezničke pruge, te se zapalio. Navodi se da je trenutačna brojka smrtno stradalih - 21. 

image
Marco Sabadin/Afp

- Među 15 ozlijeđenih u nesreći u kojoj je sudjelovao autobus u Mestreu, nedaleko željezničkog kolodvora, 11 je stranaca, i tto četiri Ukrajinca (dvije žene, muškarac i maloljetnik), Nijemcu, Francuskinji, Hrvatu, paru Španjolaca i dvoje maloljetnika (muškarac i žena) austrijskog podrijetla. Mnogi od njih su na intenzivnoj njezi, a dvoje je operirano tijekom noći u Padovi i hospitalizirani su na intenzivnoj njezi - navode Il Resto del Carlino, novine i portal sa sjedištem u Bologni.

Dodaju i da se još ne znaju identiteti svih žrtava.

Naime, što se tiče 21 žrtve, samo ih je sedam identificirano, radi se o 4-5 Ukrajinaca (nejasna je nacionalnost jedne od četiri žene), Njemici i vozaču autobusa Albertu Rizzottu, starom 40 godina.

No, oko 14 sati je stigla vijest iz Italije da je jedna preminula osoba iz Hrvatske. 

Dvoje Hrvata ozlijeđeno u stravičnoj nesreći kod Venecije, muškarac je u teškom stanju

image
Marco Sabadin/Afp
image
Marco Sabadin/Afp
image
Marco Sabadin/Afp
image
Marco Sabadin/Afp
image
Marco Sabadin/Afp
image
Marco Sabadin/Afp
image
Marco Sabadin/Afp
24. srpanj 2024 01:58