StoryEditorOCM
Crna kronikaTijekom trenažnog leta

U more između Zlarina i Zablaća pao vojni helikopter Kiowa: Izvučeno jedno mrtvo tijelo, za drugim članom posade se još traga; Pukom srećom izbjegnuta i veća tragedija (FOTO)

Piše šibenski.hr, Branimir Periša
27. siječnja 2020. - 14:36

NOVIJE

U potragu za drugim članom posade vojnog helikoptera Kiowa koji je danas oko 11 sati pao u more između Zlarina i Zablaća pridružio se i 12- metarski vojni brod. Od ranije za njim tragaju dva policijska plovila i jedno Lučke kapetanije.

Dobri poznavatelji tvrde kako potraga za drugim unesrećenim pilotom neće biti nimalo laka, budući da je dubina na mjestu pada helikoptera pedesetak metara.

Prema neslužebnim informacijama, padu helikoptera prethodila je eksplozija u zraku. Inače, očevici nesreće su službeno ispitani, međutim preporučeno im je da ne govore o nesreći.

Također, od mještana Zablaća neslužbeno se doznaje kako je helikopter pao u neposrednoj blizini brodice u kojoj su se nalazila dvojica lokalnih ribara, koji su u tim trenucima podizali mreže. Dakle, izbjegnuta je i veća tragedija.

12,30

Kako javlja naš reporter s terena u Zablaću, ispitan je jedan očevidac pada vojnog helikoptera u more, pri čemu je poginula najmanje jedna osoba, dok se za drugim članom posade još uvijek traga.

Prema riječima mještana dva helikoptera su letjela normalno, da bi se jedan od njih odjednom srušio u more. Pažnju Zablaćana privukla je činjenica što je drugi helikopter dugo kružio nad mjestom nesreće.

Neslužbeno, u more je pao helikopter Kiowa koji je letio na vježbu u Zemunik, a njemu u pratnji je bio transportni helikopter koji je još uvijek u Zablaću.

Navodno, tijelo jednog od članova posade izvučeno je na glavno mulo u Zablaću, na koje je zabranjen pristup. Također, na toj rivi je podignut i policijski šator u slučajevima kada se provode ovakvi očevidi.

Trenutačno u potrazi za drugim članom posade sudjeluju tri broda- jedan Lučke kapetanije i dva policijska, a angažirani su i ronioci. U potragu su se samoinicijativno uključile i neke ribarice, međutim njih su službeni organi vratili na obalu.

Iz MORH-a je potvrđeno kako su u helikopteru bile dvije osobe.

12,00

U padu vojnog helikoptera Kiowau more između Zablaća i Zlarina danas oko 11 sati poginula je jedna osoba, dok se za drugim članom posade još uvijek traga. Kako doznajemo, spasilačke službe iz mora su izvukle jedno beživotno tijelo. U tijeku je pretraga područja pada kako bi se pronašlo i drugog člana posade.

11,30

U Operativnom dežurstvu policije Policijske uprave šibensko- kninske u 11.06 sati zaprimljena dojava da je između Zablaća i Zlarina u more pao helikopter, izvijestili su iz šibenske policije

- Odmah po dojavi na mjesto događaja su upućena su dva broda Postaje pomorske policije uz policijske službenike ostalih policijskih postaja, a o ovom događaju su obavještene i sve druge službe, Lučka kapetanija, hitna služba, vatrogasci i sve druge nadležne službe- kazala je Marica Kosor, glasnogovornica Policijske uprave šibensko- kninske.

Prema tvrdnjama očevidaca, u more je pao helikopter Kiowa. Netom prije pada letjela su dva helikoptera, sve je izgledalo normalno i onda su samo vidjeli da je nešto upalo u more, piše Jutarnji list.

"U području otoka Zlarina i Zablaća došlo je do pada helikoptera Kiowa OH-58D tijekom trenažnog leta, koji je započeo u 10.30 sati", potvrdilo je Ministarstvo obrane prije nekoliko trenutaka o padu helikoptera kod Šibenika.

Ne navodi se sudbina pilota nego se tek navodi da su poduzete sve mjere i radnje u cilju pronalaska i spašavanja posade.

Prema neslužbenim informacijama Jutarnjeg lista spasilačke službe su iz mora izvukle dva člana posade palog helikoptera. Zasad nemamo informacije u kakvom su stanju.

Uskoro opširnije...

25. travanj 2024 16:14