StoryEditor
Crna kronikaistraga u tijeku

U Makarskoj uhićen ugledni gastro stručnjak Veljko Barbieri: pijan pucao u stablo pa predao policiji više komada oružja

Piše Marko Didić
10. lipnja 2020. - 12:31

Makarski policajci su se nemalo iznenadili kada su morali u svoju policijsku postaju dovesti 70-godišnjeg profesora Veljka Barbierija, poznatog hrvatskog gastronomskog stručnjaka i književnika.

On je u Makarskoj u ponedjeljak oko 18 sati u vidno alkoholiziranom stanju ispalio više hitaca u deblo koje se nalazi ispred njegove obiteljske kuće u ulici Šetalište dr. fra Jure Radića.

"Izlaskom na mjesto događaja zatečen je muškarac koji se dovodi u svezu s ovim događajem, a isti se nalazio u vidno alkoholiziranom stanju. Doveden je u službene prostorije gdje je zadržan do prestanka djelovanja opojnog sredstva. U tijeku je kriminalističko istraživanje u sklopu kojeg će bit provedena i pretraga doma. U ovom događaju nije bilo ozlijeđenih osoba." javljaju nam iz PU splitsko-dalmatinske.

Barbieri je nakon privođenja imao 1,76 promila alkohola u krvi nakon što je podvrgnut alkotestiranju u postaji. Kada su došli u njegovu kuću on je dragovoljno policajcima predao automatsku pušku AK 47, jednu malokalibarsku pušku, jednu zračnu pušku i jedan plinski pištolj.

U trenutku dok ovo pišemo ugledni gastro stručnjak se još nalazi u PP Makarska, a oni koji ga poznaju se čudom ne mogu načuditi ovom njegovom činu.

Nije nepoznato da osim kulinarske i literarne note, Barbieri ima i jaku domoljubnu notu. Domovinski rat ga je zatekao na Visu, na snimanju turističkog promidžbenog dokumentarca. Odmah se pridružio Zboru narodne garde, potom otišao u 156. brigadu, s njom u Stonu, Čepikućama, Čapljini, Dubrovniku, Cavtatu, Konavlima...

Neko vrijeme 1993. bio je u specijalnim analitičkim postrojbama, početkom 1994. već kao časnik za vezu MUP-a i HV-a stigao je u Pakrac gdje ga je zatekla akcija Bljesak. Zbog zasluga u ratu i kulturnoj obnovi grada proglašen je počasnim građaninom Pakraca.Kraj rat je dočekao kao bojnik HV-a a neki nam govore da je nakon toga umirovljen u činu pukovnika Hrvatske vojske. Je li iz ovog perioda dolaze oružja koja su nađena u Barbierijevoj kući, pokazat će istraga, a on sam će možda reći policajcima zašto je ovo napravio.

U svakom slučaju mogao bi biti prijavljen za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.
 

item - id = 1025786
related id = 0 -> 1146993
related id = 1 -> 1146457
30. studeni 2021 03:09