StoryEditorOCM
Crna kronikaPRITVOREN 43-GODIŠNJI MUŠKARAC IZ KISTANJA

U kući držao puškomitraljez i drugo ilegalno oružje, švercao duhan i napao policijsku službenicu

Piše Katarina Rudan
28. lipnja 2017. - 12:17


U Policijskoj postaji Knin dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom osumnjičenim za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari i napad na službenu osobu na štetu policijske službenice te policijske postaje.

Na temelju provjerenih informacija, po nalogu Županijskog suda Šibenik, 27.lipnja u Kistanjama je pretražena obiteljska kuća i popratni objekti koje koristi osumnjičeni. Tada je osumnjičeni policijskim službenicima dragovoljno predao puškomitraljez s tri pripadajuća prazna spremnika i 261 komada raznog streljiva. Osumnjičeni je u tada verbalno i tjelesno napao policijsku službenicu pri obavljanju službene dužnosti i lakše je ozlijedio.

I tu priči nije kraj. Tijekom ovog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je policijskim službenicima iz osobnog automobila dragovoljno predao 9 kilograma rezanog duhana bez markica Ministarstva financija, a oduzeti su mu majica i privjesak, koje je nosio, a na kojim su bili istaknuti tekstovi i slika, kojima se remeti javni red i mir.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku kninske Policijske uprave, a protiv njega je podnijet Optužni prijedlog zbog prekršaja iz članka 5 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok će o pronađenom duhanu biti obaviještena carina, radi njihova daljnjeg postupanja po Zakonu o trošarinama.



 

19. travanj 2024 09:41