StoryEditorOCM
Crna kronikaostaje u pritvoru

U Kninu priveden državljanin Bugarske: švercao migrante u Italiju u zamjenu za eure i heroin

Piše Šibenski.hr
8. listopada 2021. - 19:50

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku priveden je državljanin Bugarske zbog osnovanje sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u našoj zemlji.

DORH, naime, osnovano se sumnja da je okrivljeni 53-godišnjak 30. rujna ove godine na području Knina, imao namjeru za novčanu naknadu od tri tisuće eura i heroin u vrijednosti od 200 eura migrantima koji su došli s područja Bosne i Hercegovine pomogne u nezakonitom prolasku preko Hrvatske u Italiju.

snovano se sumnja da je u tovarni prostor bez prozora, ventilacije, sjedala i sigurnosnih pojaseva kombi vozila austrijskih nacionalnih oznaka, koji nije namijenjen prijevozu osoba, primio više migranata te se uputio u smjeru granice Hrvatske prema Italiji, pri čemu su ga u Kninu zaustavili policijski službenici.

Nakon što je ispitan, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je donijelo rješenje o provođenju istrage, a sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

19. travanj 2024 20:48