StoryEditorOCM
Crna kronikaPritvoren 27- godišnjak

U Golfu zagrebačkih tablica bježao ‘presretaču‘ na Šubićevcu. Kada su ga ‘plavci‘ konačno zaustavili, jednog policajca je pokušao pregaziti

Piše šibenski.hr
21. travnja 2021. - 09:30

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku ispitalo je hrvatskog državljanina (1994.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela prisile prema službenoj osobi, izvijestili su iz šibenskog Tužiteljstva.

- Postoji osnovana sumnja da je 26-godišnji osumnjičenik 10. travnja 2021. oko 22,40 sati u Šibeniku upravljao osobnim automobilom marke VW Golf zagrebačke registarske oznake i počinio prometni prekršaj zbog čega su ga dvojica policijskih službenika u službenom policijskom vozilu (presretač) pokušali zaustaviti svjetlosnim i zvučnim upozorenjima, no on se na to oglušio i nastavio vožnju. Osnovano se sumnja da se dolaskom do križanja Ulice bana Josipa Jelačića i Ulice bana Ivana Mažuranića pokušao polukružno okrenuti, što nije mogao zbog zaustavljenog policijskog automobila pa je stao, a kada su mu prišli policijski službenici kako bi utvrdili njegov identitet i zatražili od njega da ugasi automobil te izađe iz njega, on je naglo krenuo automobilom natrag pa naprijed dok su policijski službenici bili na kolniku s lijeve strane njegovog automobila. Osnovano se sumnja da je pri obilasku  policijskog automobila lijevim bočnim retrovizorom udario jednog od policijskih službenika u desni dio tijela pri čemu je službenik pao na tlo i zadobio tjelesne ozljede, što je 26-godišnji osumnjičenik iskoristio i pobjegao s mjesta događaja.

Protiv 26-godišnjeg osumnjičenika predloženo je određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te je sudac istrage prihvatio prijedlog i odredio istražni zatvor u trajanju od trideset dana- objavili su iz DORH-a.

18. travanj 2024 18:14