StoryEditorOCM
Crna kronikaTjedno izvješće o događajima u cestovnom prometu

U 25 prometnih nesreća jedna osoba je smrtno stradala, četiri osobe su teže, a 16 lakše ozlijeđene

Piše šibenski.hr
2. rujna 2019. - 12:50

Prema statističkim pokazateljima u cestovnom prometu u proteklom tjednu , odnosno u vremenu od 26. kolovoza 2. rujna na našem području je zabilježeno 25 prometnih nesreća i to 1 sa smrtno stradalom osobom, 12 s ozlijeđenim osobama i 12 s materijalnom štetom, a u ovim prometnim nesrećama 1 osoba je smrtno stradala, 4 osobe su teže, 16 lakše ozlijeđene.

Na području nadležnosti Postaje prometne policije Šibenik, odnosno na području Šibenika i Vodica je zabilježena 21 prometna nesreća i to 1 sa smrtno stradalom osobom, 9 s ozlijeđenim osobama i 11 s materijalnom štetom, a u ovim prometnim nesrećama 1 osoba je smrtno stradala, 4 osobe su teže, a 11 lakše ozlijeđene. Na području Knina su zabilježene se 2 prometne nesreće u kojima su 3 osobe zadobile lakše tjelesne ozlijede, dok su na području Drniša zabilježene također 2 prometne nesreće i to jedna u kojoj su 2 osobe lakše ozlijeđena i druga s materijalnom štetom.

Kao uzrok nesreća se javlja nepropisna brzina-9, prednost prolaska-4, nepropisna udaljenost-1, nepropisna vožnja unazad-3, nepropisno obilaženje-1, nepoštivanje svjetlosnog znaka-1, nepropisno uključivanje-2, nepropisno kretanje-1, ostale greške vozača-1 te ostalo-2.

U promatranom vremenu protiv počinitelja prometnih prekršaja ukupno je poduzeto 137 mjera, od kojih je za istaknuti nepropisnu brzinu (28), nepropisno uključivanje isključivanje (21), upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola (16), sigurnosni pojas (24), zaštitna kaciga (4), i tako dalje, a ujedno su iz prometa isključena 23 vozača i 6 vozila.

Tijekom proteklog tjedna, 29. kolovoza oko 1 sat u Kninu, u Velebitskoj ulici je zatečen 45-godišnji vozač da pod utjecajem alkohola upravlja osobnim automobilom Volkswagen, šibenskih registracijskih oznaka, kojom prilikom mu je izmjerena koncentracija je 2,30 g/kg alkohola u organizmu.

Vozač je uhićen i zadržan u posebnim prostorijama policije do otriježnjenja, a potom uz Optužni prijedlog priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku, Stalna služba u Kninu.

 

 

26. travanj 2024 16:49