StoryEditorOCM
Crna kronikaMjesec dana istražnog zatvora

Tužiteljstvo detaljno opisalo kako je 48- godišnjak na Baldekinu automobilom pokušao usmrtiti svoju 45- godišnju suprugu; Vrijeđao ju je dok je bespomoćna ležala na tlu

Piše šibenski.hr
26. siječnja 2020. - 09:08

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je, nakon ispitivanja hrvatskog državljanina (1972.), donijelo rješenje o provođenju istrage zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teškog ubojstva u pokušaju.

Kako su kazali u Tužiteljstvu, postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 21. siječnja 2020. oko 14,20 sati u Šibeniku, u Ulici Stjepana Radića, nakon što je na nogostupu uočio svoju suprugu, koja je zbog narušenih odnosa i ranijeg zlostavljanja napustila bračnu zajednicu, stao automobilom na autobusnom ugibalištu, izašao te joj prišao i uhvatio je za nadlakticu i tražio da uđe u njegov automobil, što je ona odbila i uputila se prema stambenoj zgradi u kojoj stanuje.

Okrivljenik je nakon toga ušao u svoj automobil, pokrenuo ga, pa u namjeri da ju usmrti, naglo dodao gas te se automobilom popeo na nogostup po kojem se oštećenica kretala, zaletio se u nju i udario je s leđa, uslijed čega je ona pala na poklopac motora automobila, a zatim na prednje vjetrobransko staklo od kojeg se odbila i pala na travnatu površinu. Osnovano se sumnja da ju je dok je nemoćno ležala na tlu vrijeđao i nazivao pogrdnim imenima.

Nakon ispitivanja protiv osumnjičenika je doneseno rješenje o provođenju istrage, a sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku je podnesen prijedlog da se osumnjičeniku odredi istražni zatvor. Povodom podnesenog prijedloga sudac istrage odredio je okrivljeniku istražni zatvor u trajanju od mjesec dana, doznaje se u DORH-u.

26. travanj 2024 07:11