StoryEditorOCM
Crna kronikaDETALJI TRAGEDIJE u Tribistovu

Tužitelj Aničić otkrio: U jednoj sobi je bio agregat, a u drugoj mladići i djevojke. Ugljični monoksid je u prostoriju ušao preko otvorenog prozora

Piše PSD
2. siječnja 2021. - 13:21

U cijeloj Bosni i Hercegovini danas je Dan žalosti nakon tragedije u Tribistovu kod Posušja, gdje je osmero mladih izgubilo živote u novogodišnjoj noći uslijed gušenja plinom.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine je jučer donijelo Odluku o proglašenju 2. siječnja Danom žalosti u BiH zbog tragične pogibije osmero mladih iz Općine Posušje. Odluka je jednoglasno usvojena. Zapadnohercegovački kanton proglasio je tri dana žalosti 2, 3. i 4. siječnja.

Ekipa portala Radiosarajevo.ba sinoć je bila u Posušju, gdje je zabilježila potresne razgovore sa prijateljima nastradalih momaka i djevojaka, misu koja je održana u crkvi Blažene djevice Marije u Posušju, te srceparajuće prizore paljenja svijeća za nastradale u samom centru ovog grada.

Dan nakon tragedije razgovarali su sa Josipom Aničićem, tužiteljem Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona, koji je za portal Radiosarajevo.ba otkrio prve rezultate uviđaja.

“Trenutno se nalazim u Sarajevu, u koji sam došao prije tragedije. Od kolege koji je radio uviđaj sam saznao da je, neslužbeno, utvrđeno da je agregat iz kojeg je i iscurio smrtonosni ugljični monoksid, uzrok smrti osam mladih u novogodišnjoj noći”, priča nam Aničić.

On kaže, naravno, još je sve neslužbeno, da se agregat nalazio u jednoj manjoj prostoriji nalik na ostavu.

“Kako mi je kolega rekao ta ostava u kojoj je bio agregat prozorčićem je bila povezana s većom prostorijom u kojoj su se mladi nalazili, i u kojoj je došlo do tragedije”, dodao je Aničić.

Glavni tužitelj HNK je za Radiosarajevo.ba kazao da je obdukcija tijela počela jutros u 8 sati u Sveučiličnoj bolnici u Mostaru.

“Iz iskustva kažem da ćemo teško danas dobiti rezultate obdukcije. Moje je mišljenje da će se obdukcija raditi dva dana, tako da ćemo tek u ponedjeljak ili utorak moći kazati točan uzrok smrti. Koliko sam uspio saznati, od svih preminulih će se odmah uzeti krv i urin i dati na analizu”, kazao je Josip Aničić, tužitelj ZHK za portal Radiosarajevo.ba.

03. svibanj 2024 23:58