StoryEditorOCM
Crna kronikakriminalističko istraživanje

Troje maloljetnika bacanjem opušaka izazvali požar u Podsolarskom; Pri neuspješnom pokušaju gašenja i bijega zaradili lakše ozljede

Piše šibenski.hr
7. kolovoza 2022. - 20:23

U Policijskoj postaji Šibenik dovršeno je kriminalističko istraživanje nad tri maloljetne osobe osumnjičene za dovođenje u opasnost općeopasnom radnjom ili sredstvom iz nehaja, izvijestili su iz šibenske policije:

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su osumnjičeni 6. kolovoza na području Podsolarskog, neoprezno bacili opuške od cigareta na suhu travu nakon čega je pod utjecajem vremenskih uvjeta (suha trava, vrućina, vjetar) izbio požar kojeg su pokušali gasiti u čemu nisu uspjeli. Tijekom gašenja i kasnije bijega od vatre zadobili su ogrebotine. Brzom intervencijom vatrogasaca požar je ugašen, a izgorjelo je oko 900 m2 suhe trave i niskog raslinja.

Dvoje maloljetnika se uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu privodi pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske dok će protiv trećeg biti podneseno Posebno izvješće Općinskom državnom odvjetniku za mladež- kazao je Šime Pavić, glasnogovornik Policijske uprave šibensko- kninske.

31. ožujak 2023 21:35