StoryEditor
Crna kronikaodređen istražni zatvor

Trener priveden zbog seksualnog zlostavljanja četiri djevojčice, najmlađoj je bilo samo 11 godina

Piše JL
21. rujna 2018. - 15:54

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu ispitalo je hrvatskog državljanina (1952.) zbog osnovane sumnje da je počinio više kaznenih djela protiv spolne slobode i spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, javlja Jutarnji.hr.

Osnovano se sumnja da je od 2003. do 2015. godine kao trener jednog sportskog kluba iz Zagreba na štetu četiri oštećenice u dobi od 11 do 17 godina počinio više kaznenih djela, i to jedno kazneno djelo spolnog uznemiravanja, jedno kazneno djelo bludnih radnji i dva kaznena djela spolne zlouporabe djeteta starijeg od petnaest godina, te tri kaznena djela bludnih radnji.

Sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predloženo je da protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. st. 1. toč. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku).

Sudac istrage prihvatio je i odredio istražni zatvor ali samo zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke dok je odbio u odnosu na drugu predloženu osnovu zbog čega će državno odvjetništvo uložiti žalbu.

Izdvojeno

06. ožujak 2021 15:27