StoryEditor
Crna kronikau bolnici u zagrebu

Traži se psihijatar koji će vještačiti trostrukog ubojicu iz Splita, odvjetnik tvrdi da Filip Zavadlav nije dobro

Piše Hina
15. siječnja 2020. - 12:06

Filip Zavadlav (25) pod jakom policijskom pratnjom u ponedjeljak navečer iz Splita je dovezen u Zagreb. Smješten je u Bolnicu za osobe lišene slobode (BOLS), a jučer se tražio psihijatar koji ga je trebao pregledati.

"Prema mojim informacijama, Filip nije dobro. Sada kad je prevezen u zatvorsku bolnicu, njegova sigurnost nije ugrožena, a je li bila dok je bio u Splitu, o tome ne želim špekulirati. No neuobičajeno je da se netko odmah iz pritvorske jedinice prebaci u BOLS", kazao je Branko Šerić, odvjetnik Filipa Zavadlava (25).

Šerića je za odvjetnika angažirala Facebook-grupa "Pravda za Filipa", a članovi te grupe u ponedjeljak navečer pozivali su članove da se u 22 sata nađu pred BOLS-om i Zavadlavu pruže podršku.

Troje privedenih pušteno na slobodu, a odvjetnik Šerić stigao u Split i komentirao Filipovo zdravstveno stanje, svoj honorar i pitanje punomoći

Kako je on došao u 22 sata u Bolnicu očito je da su članovi grupe "Pravda za Filipa” znali točno vrijeme njegova dolaska. No, na koncu od podrške nije bilo ništa, jer se pozivu, ako je suditi po prizorima ispred BOLS-a u ponedjeljak navečer, nije odazvao nitko.

Zavadlav će u BOLS-u biti smješten do daljnjeg, a hoće li s nekim dijeliti bolničku sobu, ovisi o sigurnosnoj procjeni. Dok bude boravio u zatvorskoj bolnici, Zavadlava će pregledati liječnici, a ako se ispostavi da za preglede koje treba obaviti u zatvorskoj bolnici nema uvjeta, odvest će ga u neku od zagrebačkih bolnica.

To isto vrijedi i za psihijatrijsko vještačenje, koje će se obaviti ili u BOLS-u ili u Vrapču. O tome kakav bude nalaz vještačenja, ovisit će i hoće li se Zavadlavu suditi kao ubrojivoj ili neubrojivoj osobi.

#FILIP ZAVADLAV#MASAKR U SPLITU#BRANKO ŠERIĆ#PSIHIJATRIJA#TROSTRUKI UBOJICA

Izdvojeno

06. srpanj 2020 15:49