StoryEditor
Crna kronikanesreća na radu

Tragedija na Krku: radnika zgnječila preša za zbijanje otpada, preminuo je na licu mjesta

Piše PSD
18. travnja 2019. - 11:02

Šezdesetdvogodišnji djelatnik krčke komunalne tvrtke »Ponikve eko otok Krk« poginuo je proteklog vikenda u, prema svemu sudeći, nesretnom slučaju na svom radnom mjestu, javlja Novi list.

Radnik Dragan Cunjak iz Omišlja život je izgubio tijekom subotnjeg prijepodneva kad ga je zahvatio pres-kontejner namijenjen sabijanju kartonske ambalaže unutar Ponikvina reciklažnog dvorišta u Omišlju, neslužbeno doznaje Novi list.

Kako je i zašto došlo do nesreće odnosno upadanja djelatnika otočne komunalne tvrtke u otvor moćne preše kontejnera namijenjenog zbrinjavanju prikupljenog kartona za sad još nije poznato, ali prema saznanjima iz krugova upućenih u istražne aktivnosti koje se još uvijek provode, policija isključuje mogućnost da je smrtno stradavanje djelatnika Ponikava posljedica kaznenog djela.

Uzrok tragedije odnosno smrtnog stradavanja djelatnika navedene tvrtke, čini se zasad, splet je nesretnih okolnosti. 

Radnik je bio zaposlen na tzv. »posebnom sabirnom mjestu« (kakva djeluju u svim krčkim jedinicama lokalne samouprave i koja su namijenjena prihvatu i zbrinjavanju glomaznijeg otpada kojeg ondje sami dovoze građani). U trenutku stradavanja ondje je bio sam tako da nitko nije svjedočio samom trnutku nesreće niti okolnostima koje su dovele do upadanja komunalnog djelatnika u velik i moćan stroj.

Nesretnika su, prema neslužbenim saznanjima upućenih u ovaj tragični slučaj, djelimično uglavljenog u unutrašnjost pres-kontejnera u subotu, nešto iza 11 sati, pronašli korisnici tog kompleksa. Unatoč tome što je odmah alarmirana i služba hitne medicinske pomoći, kao i policija, radniku više nije bilo pomoći te je konstatirana smrt na mjestu nesretnog događaja. 

Izdvojeno

30. rujan 2020 06:40