StoryEditorOCM
Crna kronikaPOLICIJA O TUČNJAVI NA ŠIBENSKOM AUTOBUSNOM KOLODVORU

Torcidaš Toni Juričev (20) iz Vodica nije napadnut, nego se pijan potukao s četvoricom "Funcuta"; Svi su zaradili prekršajne prijave

Piše Ante Talijaš
23. veljače 2019. - 12:20

Šibenska policija dovršila je kriminalističko istraživanje slučaja tučnjave do koje je došlo u ponedjeljak 11. veljače oko 19 sati na Autobusnom kolodvoru u Šibeniku. Za podsjetnik je da se ovom slučaju policija nije oglasila odmah, već je novinare o tome izvijestio Dado Juričev iz Vodica ustvrdivši da je njegov 20-godišnji sin Toni, inače, pripadnik Torcide, napadnut i pretučen od strane 15-ak mladića iz Šibenika, pripadnika navijačke skupine 'Funcuta'.

No, kako je izvijestila jutros u svom priopćenju PU šibensko-kninska, u ovom slučaju radilo se o obostranoj tučnjavi nekoliko osoba. Naime, provedenom kriminalističkog istragom u Policijskoj postaji Šibenik utvrđeno je da došlo do fizičkog sukoba između 20-godišnjeg Tonija Juričeva koji je bio u alkoholiziranom stanju s 19-godišnjim mladićem i još trojicom maloljetnika s druge strane. U svom priopćenju policija ne navodi da je riječ o sukobu suprostavljenih navijačkih skupina Funcuta i Torcide, već da je razlog tučnjave ranija netrpeljivost mladog Vodičana i ovih mladića iz Šibenika. Također, policija navodi kako je 20-godišnji Vodičanin Toni Juričev u ovoj tučnjavi zadobio lakše ozljede.

Inače, protiv svih pet sudionika ovog sukoba policija će Prekršajnom sudu podnijeti optužni prijedlog zbog prekraja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Dakle, policija je utvrdila da u ovom sukobu nisu ostvarena obilježja nekog od kaznenih djela nasilničkog ponašanja, izazivanja nereda i sudjelovanja u tučnjavi. A uzimajući u obzir da od sudionika nitko nije teže ozlijeđen, kriminalističko istraživanje provedeno je na okolnosti prekršaja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Za podsjetnik je, da je dan nakon ove tučnjave, otac mladića iz Vodica Dado Juričev kazao je novinarima da je njegov sin napadnut i ozlijeđen dok je čekao u Šibeniku autobus sa svojom djevojkom.

-Toniju su prišla dva 'Funcuta' i počela ga naguravati. Za nekoliko sekundi Tonija je potom opkolilo 15-ak mladića njegovih godina i starijih, među njima i nekoliko maloljetnika te su ga bestijalno iscipelarili – kazao je tada Dado Juričev, te dodao kako su njegovom sinu u šibenskoj bolnici konstatirani podljevi ispod oba oka, nagnječenja ramena i rebara i posjekotina na nosu koja je sanirana s dva šava.

-S djevojkom sam bio u šibenskom kafiću Stil na njezinom maturalnom after partiju. Slušali smo i pjevali Hajdukove pjesme, nakon što mi je preko instagrama stigla prijeteća poruka od jednog šibenskog Funcuta da, kako je on napisao, prestanemo sa gluposti. Odgovorio sam da nećemo više pjevati. S djevojkom sam se uputio na kolodvor jer smo imali autobus u 19 sati. Deset minuta prije polaska autobusa, dvoje Funcuta, a jedan od njih imao je fantovku prišli su mi i počeli me naguravati i udarati. Vrlo brzo došlo ih je još 10 do 12, ne sjećam se više – bacili su me na pod i iscipelarili. Iako su bili maskirani prepoznao sam njih četvoricu, jer su mi i prije prijetili – kazao nam je dan nakon ovog sukoba 20-godišnji Toni Juričev.

24. travanj 2024 22:22