StoryEditorOCM
Crna kronikaOdvjetnik Škarica demantira policiju:

Tonči Kandido nije bio u bijegu, s policijom je dogovoreno da će dati izjavu-nije bilo potrebe za uhićenjem i predstavom!

11. svibnja 2017. - 19:40

Krešimir Škarica, odvjetnik Tončija Kandida, potvrdio nam je da je njegov branjenik u 15. 30 sati od pritvorskog nadzornika priveden na saslušanje kod državnog odvjetnika, no zbog tajnosti istrage u ovoj fazi postupka, nije bio spreman iznositi podrobnosti.

Otkrio je, međutim, da se Kandido nije branio šutnjom, već je aktivno iznosio svoju obranu te naglasio kako njegova stranka uopće nije bila u bijegu.

- Netočna je izjava policije da je moj branjenik bio u bijegu. Čim smo saznali da je tražen, a javila mi je njegova supruga, odmah je dogovoreno s policijom da će pristupiti u prostorije Policijske uprave i dati izjavu.

Uopće, dakle, nije bilo potrebe da ga se zaustavlja na granici i uhićuje jer smo, ponavljam, već imali dogovoreno saslušanje. To je, ispada, bila više predstava za javnost-kazao je odvjetnik te najavio kako će Kandido sutra biti saslušan kod istražnog sudca koji će utvrditi ima li osnova za određenje istražnog zatvora.

- Po meni apsolutno nema-rezolutan je bio Škarica.

03. svibanj 2024 06:29