StoryEditorOCM
Crna kronikaRogoznica

Teško ozlijeđeni 24- godišnji radnik marine 'Frapa' prevezen u KBC Zagreb: policija objavila zašto je izbio požar na brodu

Piše šibenski.hr
11. srpnja 2019. - 14:30

U požaru u Marini Frapa u Rogoznici koji je izbio jučer oko 12,05 sati na usidrenoj jahti u vlasništvu tvrtke iz Šibenika, ozlijeđeni 24-godišnji zaposlenik je zadobio teške tjelesne ozljede i prevezen je na daljnje liječenje u Klinički bolnički centar u Zagrebu, dok je drugi 28-godišnji zaposlenik lakše ozlijeđen, izvijestili su u četvrtak iz šibenske policije.

- Obavljenim očevidom na mjestu požara je utvrđeno da su ozlijeđeni 24-godišnjak i 28-godišnjak vršili poslove kontrole motora broda prije isplovljavanja, uporabom spreja i tekućine vršili čišćenje, podmazivanje i zamjenu dijelova motora, kojom prilikom je došlo do zapaljenja i eksplozije zapaljivih para, uslijed puštanja u rad brodskog motora- kazala je Marica Kosor, glasnogovornica Policijske uprave Šibensko- kninske.

Nastala materijalna šteta će se naknadno utvrditi, a o ovom događaju će biti izviješteno Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku, zaključili su u šibenskoj policiji.

O ovoj nesreći oglasilo se i Ministarstvo mora:

Prema trenutno javno dostupnim informacijama, pomorska nesreća se dogodila jučer u 12.04h, u tranzitnom gatu marine na brodici (gliseru) imena 'My Way Tipa II', dužine 9,55 metara, sa ugrađenim benzinskim pogonskim strojem snage 388 kW, u vlasništvu pravne osobe registrirane u Republici Hrvatskoj.

Prilikom eksplozije ozlijeđena su dva člana posade brodice, koji su ujedno i djelatnici mjesne ispostave charter tvrtke registrirane u Hrvatskoj, M.M., (rođen 1995. godine), državljanin Republike Hrvatske, koji je u nesreći zadobio teže tjelesne ozljede, zbog čega je hitno medicinski transportiran u KBC Zagreb i njegov kolega D.K. (rođen 1991. godine), također državljanin Republike Hrvatske, koji je u ovoj nesreći zadobio lakše tjelesne ozljede. Obojica stradalih u trenutku eksplozije nalazili su se na brodici.

Pripadnici DVD Rogoznica požar na brodici ugasili su 15 minuta nakon eksplozije, nakon čega je brodica izvađena iz mora na suhi vez marine Frapa, gdje su službenici LI Rogoznica započeli sa očevidom o uzrocima ove pomorske nesreće, u suradnji sa djelatnicima PU Šibensko - kninske, koji istražuju razloga koji su doveli do ove nesreće.

20. travanj 2024 04:59