StoryEditorOCM
Crna kronikakriva oba vozača

Teška prometna nesreća na opasnom križanju u Žaboriću, vozač motocikla zadržan u bolnici

Piše K. G.
8. travnja 2024. - 11:00

U subotu oko 15,40 sati u Žaboriću, u ulici Jasenovo dogodila se prometna nesreća u kojoj je 25-godišnji vozač motocikla zadobio teške tjelesne ozljede, doznaje se u šibenskoj policiji.

Prema riječima policijske glasnogovornice Sanje Baljkas, prometna nesreća se dogodila tako što 24-godišnji državljanin Austrije, koji je upravljao teretnim automobilom nacionalnih oznaka Austrije, kada je došao do raskrižja s državnom cestom D8, prilikom uključivanja na istu cestu nije propustio sva vozila koja se kreću tom cestom:

- Uslijed toga je došlo do sudara stražnjeg djela teretnog vozila s motociklom zadarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 25-godišnjak, a na kojem nisu bile istaknute pripadajuće registarske oznake i  nije imao ispravne propisane uređaje i opremu.

Od siline udara i pada 25- godišnjem vozaču su u Općoj bolnici u Šibeniku konstatirane teške tjelesne ozljede te je zadržan na bolničkom liječenju-rekla je policijska glasnogovornica.

Zbog izazivanja prometne nesreće protiv 24-godišnjaka podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Protiv 25-godišnjaka podnesena je prekršajna prijava zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

02. svibanj 2024 16:23