StoryEditorOCM
Crna kronikaIpak nije prošao 'lišo'

Teška i po život opasna ozljeda 33- godišnjaka sa zagrebačkog područja nije nastala iz samoubilačkih pobuda: Skakač sa Šibenskog mosta slomio zdjelicu

27. srpnja 2019. - 10:11

Čak je i za bungge jumping skok s 40-ak metara visokog luka Šibenskog mosta potrebna zavidna doza hrabrosti, a skok u more bez ikakvih zaštitnih "priuza" ne može se nazvati drukčije nego – ludošću.

Zato i nije čudo što su na vijest da je nepoznati muškarac u srijedu ujutro skočio s mosta Šibenčani najprije pomislili kako je riječ o samoubojici. No, kada se u četvrtak ujutro internetom i društvenim mrežama počeo širiti filmić, videouradak u kojem je taj skok zabilježen kamerom njegovih prijatelja, uslijedio je novi šok.

Postalo je jasno da nije riječ ni o kakvom očajniku, nego neshvatljivom potezu 33-godišnjaka koji je sa Šibenskog mosta skočio kao da je riječ o Emiru Baliću, legendarnom mostarskom skakaču sa Starog mosta. Istina, izgledao je malo dezorijentirano i smušeno, no ipak ne toliko da ne bi prijatelju – koji mu je savjetovao da ne skače na glavu nego na noge i da je bitno da se ispravi kad skače (!) – dao mobitel. I prethodno skinuo šlape.

 

No, pri samom skoku, ili bolje reći slobodnom padu do morske površine, ipak se nije uspio dočekati na noge. Okrenuo se u letu, i o morsku površinu "plesnuo" prsimice, ili čak i glavom. U svakom slučaju, u iznimno pogibeljenom, prometnom tjesnacu kojim svako malo tutnje brodovi, gliseri i jahte, koji idu prema Skradinu, NP Krki i nazad, zatekli su ga djelatnici šibenske pomorske policije. Pri svijesti, prisebnog i bez ikakvih suicidalnih namjera, što je potvrdila i Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko-kninske. No, ipak nije prošao tako "lišo" kako se u prvi tren učinilo.

Naime, 33-godišnjak – koji nije sa šibenskog područja – zadobio je teške, pa čak i po život opasne ozljede, što nam je potvrdio i dr. Ivo Blaće, šef šibenske kirurgije. Riječ je o slomljenoj zdjelici, zbog koje je smješten na Jedinici intenzivnog liječenja. Ako sve bude u redu, i ne bude nikakvih komplikacija, koje se kod ovakvih padova s velike visine ne mogu isključiti, tek tada bi ga mogli prevesti na daljnje liječenje na traumatologiju u Zagreb, gdje mu je, prema prvim informacijama i prebivalište – kazao nam je dr. Ivo Blaće.

19. travanj 2024 17:17