StoryEditorOCM
Crna kronikasukob navijača

Sve zbog Hajdukovog murala: podignuta optužnica protiv četvorice huligana nakon obračuna u Ražinama

Piše šibenski.hr
22. prosinca 2020. - 18:10

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je podiglo pred Općinskim sudom u Šibeniku optužnicu protiv hrvatskih državljana (2000., 2001., 2002. i 2001.) zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja nereda iz članka 324. stavak 2. u svezi stavka 1. Kaznenog zakona, doznaje se u šibenskom DORH-u.

Okrivljenike se tereti da su 23. srpnja 2020. oko 22,30 sati u Šibeniku, na gradskom predjelu Ražine, maskirani i zajedno s više za sada nepoznatih maskiranih osoba, kao pripadnici jedne navijačke skupine, najvjerojatnije šibenskih Funcuta, zbog netrpeljivosti prema pripadnicima druge navijačke skupine, točnije Torcide, drvenim letvama, staklenim bocama i kamenjem udarali po osobnom automobilu u kojem su bila dvojica pripadnika protivničke navijačke skupine.

- Kada su dvojica oštećenika uspjeli pobjeći iz osobnog automobila, okrivljenike se tereti da su za njima bacali kamenje pogodivši pritom osobni automobil parkiran u dvorištu obližnje kuće te da su drvenim letvama udarali po osobnom automobilu koji je prolazio ulicom u kojoj su bili- kažu u šibenskokm Tužiteljstvu.

Potom su, tereti ih se, uzvikujući uvrede nastavili kretanje prema trafostanici na kojoj su dvojica pripadnika protivničke navijačke skupine oslikavali zid obilježjima Hajduka, a koji su, ugledavši ih, u strahu pobjegli.

26. travanj 2024 11:12