StoryEditorOCM
Crna kronikaRADIO ‘NOŽ‘

Hobi šibenskog penzionera završio pokušajem ubojstva: Izludio je mlađeg susjeda koji je morao nešto poduzeti, ali to ga je umalo skupo koštalo

Piše Hajdi Karakaš Jakubin
27. veljače 2020. - 08:49

Hranjenje golubova nekima je užitak i rutina, a nekima iritantna spoznaja koja ide na živce, pa nerijetko izbiju svađe. Jedan takav slučaj zabilježila je policija u Šibeniku kad su se dvojica susjeda posvađala oko hranjenja golubova pa je u jednom trenutku između njih došlo i do fizičkog obračuna koji je rezultirao pokušajem ubojstva. Sukus te "golublje" balade je i nedavna optužnica Županijskog državnog odvjetništva protiv 73-godišnjeg Šibenčanina.

Sve je počelo još 15. listopada prošle godine kad je vremešnom umirovljeniku na njegovu dobročinstvu naspram golubova prigovorio 24-godišnji susjed. S obzirom da to nije bio prvi put da mladiću smeta neuredno hranjenje ptica pod njegovim prozorom, ali i jer se mrvice kruha razlete i po prozorskoj daščici po kojoj onda golubovi ostavljaju izmet, 24-godišnjaku je oko 10 sati kobnoga dana pukao film pa je odlučio uzvratiti potez tako što je ispred umirovljenikovih vrata stana ostavio sakupljene mrvice kruha. No taj potez odmah je završio pod radarom, jer je 73-godišnjak mladića dočekao s kuhinjskim nožem u desnoj ruci te mu je izvikivao salve uvreda i prijetnji.

Za šibensko tužiteljstvo daljnji potez umirovljenika je okarakteriziran kao pokušaj ubojstva. Naime, umirovljenik je "s ciljem da usmrti susjeda zakoračio prema njemu te nožem zamahnuo kako bi ga ubo u trbuh, ali kako se oštećenik naglo izmaknuo i izbjegao ubod, 73-godišnjak ga je svejedno uspio nožem dotaknuti.

Dvaput je, naime, još uspio zamahnuti prema mladićevu trbuhu, a iako je uspio nekako izbjeći nalet uzrujanog penzionera odskočivši prema natrag, 73-godišnjak ga je svejedno zahvatio nožem po unutarnoj lijevoj strani podlaktice nanijevši mu ogrebotinu. Mladiću, koji je pobjegao glavom bez obzira, zadobivene ozljede su okarakterizirane kao lakše, a ljubitelj golubova je ubrzo uhićen i odveden u postaju.

Na snazi su trenutno mjere opreza - zabrane približavanja i uspostavljanja veze s mlađahnim susjedom koji je pukom srećom izbjegao ozbiljnije ozljede.

19. travanj 2024 01:12