StoryEditorOCM
Crna kronikadobra i vrijedna

Sutra je sprovod nesretnoj radnici Kauflanda Dinki Franić, kolege je ne mogu prežaliti: ‘Ništa njoj nije bilo teško‘

Piše M. Dr. /SD
18. lipnja 2023. - 13:06

Posljednji ispraćaj tragično preminule Dinke Franić (50), djelatnice splitskog Kauflanda na Ravnim njivama održat će se u ponedjeljak na Gradskom groblju Lovrinac.

Još uvijek se traže odgovori na pitanja što je kobne večeri pošlo po zlu. Rezultati Inspekcije ovog nesretnog događaja još uvijek nisu gotovi.

Svi su duboko potreseni i šokirani onim što se dogodilo prije nekoliko dana u splitskom Kauflandu.

O preminuloj djelatnici, pričaju nam bivši i sadašnji zaposlenici, imaju samo riječi hvale.

- A što reći, uvijek je radila što nitko drugi ne bi htio. Od čišćenja do slaganja. Kad bi svoje riješila i napravila, pitala bi treba li kome poći, treba li uskočiti.

U odrađivanju zadataka, bila je čista perfekcija - kazuju nam.

- Pričljiva, uvijek pozitivna i dobre volje. Bila je čistačica pa slagačica - dodaju.

Ništa joj nije bilo teško

- Uvijek na prvoj crti, baš je voljela raditi, guštala je, ma top radnica - slažu se u glas radnici s kojima smo razgovarali.

- Divna, vesela, pozitivna i topla osoba. Uvijek je imala smiješak i lijepu riječ za svakoga. I u teškim situacijama pronalazila je ono nešto dobro. Ništa njoj nije bilo teško, uvijek je pomagala kolegama - prepričavaju nam suznih očiju kolege.

- Bila je čast raditi s njom- kazuju.

image
Duje Klaric/Cropix

Nakon strašne nesreće u kojoj je stradala djelatnica Kauflanda smještenog na Ravnim njivama, oglasila se i uprava tog trgovačkog centra.

- Duboko smo potreseni povodom tragične nesreće koja se dogodila noćas u našoj poslovnici u Splitu te izražavamo najiskreniju i najdublju sućut obitelji, svim bližnjima, prijateljima, kolegicama i kolegama naše stradale kolegice.

Obitelji i kolegama naše dugogodišnje kolegice pružat ćemo svu potrebnu podršku.

Djelatnici je u poluautomatsku prešu za kartonsku i papirnatu ambalažu sa silom prešanja od 80 tona upala plastična kanta. Ona se popela se u stroj kako bi izvadila kantu, ali u jednom trenutku senzor je očitao potreban volumen za rad i aktivirao prešu koja joj je prikliještila donji dio tijela i noge.

Kasni noćni rad

Pronašao ju je kolega i odmah alarmirao hitne službe. Državni inspektorat izvijestio je kako je inspekcijski nadzor u tijeku.

Pedesetogodišnja radnica Kauflanda u KBC Split je stigla nešto iza ponoći, ali je, na žalost, ubrzo nakon toga preminula. Njene ozljede bile su preteške.

Nesreća se dogodila nešto prije ponoći, iako je radno vrijeme centra s kupcima do 22 centra, no očito djelatnici imaju posla i nakon što zadnji kupac napusti centar.

Kasni sati, lokacija, posao, opasni strojevi u kombinaciji s umorom i nepoznavanje rada strojeva kupci smatraju razlogom nesreće.

Nakon tragedije trgovački centar opet radi od jutra do kasno navečer, kao i inače.

image
Tom Dubravec/Cropix
07. svibanj 2024 04:52