StoryEditorOCM
Crna kronikaSitno Donje

Sudar motocikla i bicikla: Po život opasne ozljede zadobio 34- godišnji vozač Kawasakija

Piše šibenski.hr
10. kolovoza 2020. - 10:54

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 7. kolovoza oko 18 sati u Sitnom Donjem kod Perkovića teške i po život opasne ozlijede je zadobio 34-godišnji vozač motocikla, koji je zbog zadobivenih ozljeda zadržan na liječenju u Općoj bolnici Šibenik, dok je 32-godišnji vozač bicikla lakše ozlijeđen, javljaju iz šibensko- kninske policije:

- Do prometne nesreće je došlo kada je 34-godišnjak, prije stjecanja prava na upravljanje, upravljao neregistriranim motociklom Kawasaki, u nepreglednom zavoju u desno, zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama ceste, s motociklom prelazi u prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera gdje motociklom nalijeće na bicikl, kojim je upravljao 32-godišnjak. Od sudara vozač bicikla skupa s biciklom pada na kolnik, pri čemu u klizanju bicikl udara u osobni automobil Golf, šibenskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 41-godišnjak, koji se kretao ispred bicikla i koji se u trenutku prometne nesreće nalazio zaustavljen uz rub kolnika zbog izbjegavanja sudara s motociklom, s kojim se prethodno mimoišao. Motocikl se nakon sudara s biciklom vraća u lijevu prometnu traku, preko koje izlijeće izvan kolnika na zemljanu bankinu, gdje udara u betonski zid, od kojeg se odbija nakon čega skupa s motociklom pada na kolnik- izjavila je Marica Kosor, glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske.

O ovoj prometnoj nesreći će biti izviješteno Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku, a protiv 34-godišnjeg vozača motocikla će biti podnijet Optužni prijedlog, zbog prekršaja iz zakona o sigurnosti prometa na cestama.

24. travanj 2024 13:19