StoryEditorOCM
Crna kronikapotvrda iz MUP-a

Stravični požar kod Šibenika bio je podmetnut: policija uhitila žensku osobu koju sumnjiči za izazivanje buktinje; Nađen je i ključni dokaz koji je povezuje s podmetanjem vatre koja je zahvatila čak 900 hektara zemljišta i ugrozila brojne živote

Piše PSD, jutarnji.hr
29. srpnja 2019. - 00:27

Vezano uz požar koji je jučer, 27. srpnja oko 13:30 sati izbio na području šibenske Dubrave obavještavamo kako je provedenim očevidom policija utvrdila da se radi o namjerno izazvanom, odnosno podmetnutom požaru, priopćio je MUP.

- Predanim radom i temeljem saznanja prikupljenih očevidom, policijski službenici Policijske uprave  šibensko- kninske suzili su krug osumnjičenih osoba te tijekom popodneva uhitili žensku osobu koju dovode u izravnu vezu s izazivanjem požara. Nad njom se provodi kriminalističko istraživanje, a o rezultatima istraživanja šibenska policija pravovremeno će upoznati javnost kad se steknu svi uvjeti za to - kažu u MUP-u.

Navodno je riječ o recidivistici koja je već ranije prijavljivanja zbog istog kaznenog djela. Nad njom je u tijeku kriminalističko istraživanje.

Inače, prije točno dvije godine, 25. srpnja 2017. godine, uhićena je 51-godišnjakinja, također u Dubravi kod Šibenika, koju se tada sumnjičilo da je namjerno izazvala sedam požara, uključujući potpaljivanje jedne štale. Je li riječ o istoj osobi, zasad nije poznato. Dodajmo i kako je riječ o već četvrtom velikom požaru na ovom području u samo pet godina.

Nešto ranije dnevnik.hr saznao je da su na požarištu pronađene kockice za potpalu.

Utvrdi li se istragom da je požar doista podmetnut, počinitelju prijeti do pet godina zatvora.

24. travanj 2024 01:42