StoryEditorOCM
Crna kronikaNanijeli mu ozljede

Stravičan slučaj vršnjačkog nasilja u Zagrebu: prvašiću stavili omču oko vrata pa ga vukli po dvorištu...

Piše Šibenski.hr
10. svibnja 2022. - 18:26

Majka zlostavljanog 8-godišnjeg dječaka upozorila je na zastrašujući slučaj vršnjačkog nasilja u osnovnoj školi u Zagrebu, pišu danas 24sata

Kako im je ispričala, njezin sin, učenik prvog razreda, otišao se oko 18 sati igrati na školsko dvorište. Kad je došao, tamo su već bila dvojica dječaka, od kojih je jedan iste dobi, a drugi malo stariji.

Tamo je bio oko 30 minuta. A kad je došla po sina, imala je što vidjeti. Primijetila je da ima ozljedu na vratu i pitala je što se dogodilo, a dječaci su rekli da su ga vukli užetom.

"Moj sin je stajao i držao se za ogradu, a taj stariji dečko ga je štrikom 'zahaklao' za vrat i povukao. Držao se za štrik za njegovim vratom. Uspio se nekako izmigoljiti i izvući glavu da mu uže ne dođe s prednje strane vrata", kazala je majka (32) za 24sata. Kaže i da su njezinog sina dječaci prisilili na takvu igru iako on to nije htio. 

"Povlačili su ga i drugi dečki, no taj najstariji mu je nanio ozljedu. Na vratu mu je ostao biljeg, što su potvrdili i u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj, gdje sam odvela sina sljedeći dan na pregled. Pokušali smo navečer hladiti mjesto ozljede, no sljedećeg jutra nije mogao pomaknuti vrat, pa sam ga odvela liječniku da ga pogleda", ispričala je majka. 

Osim fizičke, dobro vidljive ozljede na vratu, dječak je pretrpio i psihičku traumu, zbog čega se nakon svega boji ići u školu, boji se sresti s počiniteljima i misli da su svi protiv njega.

U Klaićevoj bolnici dječaku su utvrdili površinsku ozljedu na stražnjoj strani vrata te su postavili radnu dijagnozu fizičkog zlostavljanja i dječaku propisali mirovanje, krioterapiju i analgetike. 

Majka kaže da je slučaj prijavila policiji koja je podnijela kaznenu prijavu. Kako je riječ o djeci, ona ne mogu kazneno odgovarati, već im se izriču odgojne sankcije. Automatizmom se u slučaj uključuje i nadležni Centar za socijalnu skrb.

U školi na čijem se igralištu odvijalo nasilje za 24sata su kazali kako se događaj dogodio izvan školskog vremena.

27. travanj 2024 03:01