StoryEditorOCM
Crna kronikaveć je osuđivan zbog silovanja

Strava u Zagrebu: 58-godišnjak pokušao silovati djevojku svog sina, satima ju je maltretirao, pričao što bi joj sve radio, gurao na krevet...

Piše Marin Dešković/JL
4. listopada 2019. - 17:36

Višestruko osuđivani seksualni prijestupnik (58) sa šireg zagrebačkog područja završio je u Remetincu zbog optužbi da je prije nekoliko dana pokušao silovati djevojku svog sina, piše Jutarnji list.

Ostali sami

Djevojka u dvadesetim godinama, s kojom je sin osumnjičenika u vezi, prijavila je svog “svekra” da ju je 24. rujna u kući u kojoj je 58-godišnjak živio sa sinom više puta pokušao mimo njezine volje odvesti u krevet. Naime, kako je djevojka prijavila, ona je tog jutra došla u kuću kod svojega dečka kako bi njemu i ocu pomogla u kući. No, dečka nije bilo te je ostala sama s njegovim ocem, inače osobom koja je čitavo desetljeće provela u zatvoru zbog niza seksualnih prijestupa.

Tada je navodno, pohotni otac počeo na nju navaljivati. Prvo je krenuo s raznim seksualnim aluzijama, a onda je postao direktniji govoreći “što bi joj sve radio”. Nakon toga je, prema riječima djevojke koja ga je stalno odbijala te mu govorila da se kontrolira, prešao “s riječi na djela”. Počeo ju je hvatati želeći je na silu odvući u krevet. Muškarac je navodno bio jako uporan, gnjavio ju je sve do 14 sati, no kad je shvatio da neće uspjeti u svom naumu, prestao je s napadima i otišao na posao.

Pritvoren

Djevojka ga je prijavila, a policija je protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog pokušaja silovanja. Također zbog istog djela je protiv njega otvorena istraga, a državno odvjetništvo sucu istrage predložilo je određivanje istražnog zatvora.

Sudac istrage to je i prihvatio, pritvorivši 58-godišnjaka po dvije osnove. S obzirom na prilično zastrašujuću kaznenu evidenciju prema kojoj je bio osuđen na ukupno 15 godina zatvora zbog niza teških seksualnih kaznenih djela, pritvoren je zbog opasnosti od ponavljanja djela. Također, sudac istrage je zaključio i kako postoji opasnost od utjecaja na svjedoke, od kojih je jedan njegov sin koji s njim živi u istom domaćinstvu.

“Spis je u fazi u kojoj vam ne mogu reći ništa detaljno. Žalit ćemo se na rješenje o istrazi i na istražni zatvor”, rekao je u telefonskom razgovoru za Jutarnji list Josip Petrović, odvjetnik 58-godišnjaka.

16. travanj 2024 10:24