StoryEditor
Crna kronikaHrvatski psiho

Strava u obiteljskom stanu: mrtvu majku godinama držao prekrivenu dekama i smećem, na kraju podmetnuo požar kako bi prikrio što je napravio

Piše PSD
12. ožujka 2019. - 18:58

Jedan muškarac u Rijeci pune je četiri godine živio s truplom majke, koje je prekrio dekama i otpadom, priopćili su iz Općinskog državnog odvjetništva.

Oni su zbog toga protiv dotičnog muškarca, hrvatskog državljanina rođenog 1970. godine, podigli optužnicu zbog počinjenja kaznenih djela povrede mira pokojnika, prijevare i dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, piše Novi list.

- Optužnicom se okrivljenika tereti da je od rujna 2013. do 22. rujna 2017., s ciljem da se domogne novca, u stanu u Rijeci sakrio mrtvo tijelo svoje majke koje je prekrio dekama i raznim drugim otpadom da bi od nadležnog Centra za socijalnu skrb u njezino ime preuzimao doplatak za pomoć i njegu u mjesečnom iznosu od 500,00 kuna - priopćeno je.

Tereti ga se da je na opisani način do rujna 2017. godine pribavio novčani iznos od 24.000 kuna.

- Ujedno, kako bi prikrio opisano postupanje, na teret mu se stavlja da je 22. rujna 2017. izazvao požar u stanu, a njegovo širenje na gornje etaže zgrade zaustavljeno je brzom intervencijom Javne vatrogasne postrojbe Rijeka.

Budući da je okrivljenik nedostupan nadležnim tijelima Republike Hrvatske, predloženo je da se okrivljeniku sudi u odsutnosti na temelju odredbe članka 402. st. 3. Zakona o kaznenom postupku, stoji u priopćenju.

Novi list je prošle godine pisao da je osumnjičenik rodom iz Njemačke te da postoji mogućnost da je pobjegao u tu državu.

Izdvojeno

30. rujan 2020 06:45