StoryEditorOCM
Crna kronikaugasili požar

Strava u Makarskoj: jedna osoba poginula u zapaljenoj kući, vatrogasno vozilo se 25 minuta probijalo kroz štekate!

Piše PSD
24. svibnja 2018. - 10:25

Jedna osoba smrtno je stradala, prema do sada dostupnim podacima, u požaru koji je rano jutros izbio u staroj kući u središtu Makarske. Potvrdio nam je to za Radio Dalmaciju zapovjednik makarskih vatrogasaca Dražen Glavina.

"Dojava je došla u 3:38 sati. Po dolasku na mjesto događaja požar je već bio uhvatio krovište. Požar je stavljen pod nadzor u 4:45 sati. U pitanju je bio požar stare kuće s drvenim podovima u ulici Kalelarga.  Jedna osoba nađena je preminula u kući. Kuća je 12×6 metara, zaustavljeno je širenje požara na druge kuće koje su sve povezane drvenim krovištima. Imali smo velikih problema pri dolasku u ovaj dio grada", rekao nam je Glavina.

U gašenju požara, osim makraskih vatrogasaca, sudjeluju i vatrogasci iz Brela, Tučepa, Baške Vode i Podgore.

U pitanju je kuća u uskoj ulici. Glavina nam je potvrdio da je vozilu s ljestvama trebalo čak 25 minuta da prijeđe oko 600 metara.

"Problem je što su kale zakrčene stolovima, kablovima koji su nisko postavljeni, rasvjetom... Uzima se svaki pedalj kako bi netko nešto zaradio, Ipak smo uspjeli proći. Kada nam je došla ljestva, požar je vrlo brzo ugašen", kazao je Glavina za Radio Dalmaciju.

23. travanj 2024 13:42