StoryEditorOCM
Crna kronikaobiteljsko nasilje

Strava u Kninu: 50-godišnjak godinu dana tukao i maltretirao suprugu i troje malodobne djece. Sudit će mu se za niz kaznenih djela

Piše Šibenski.hr
8. ožujka 2021. - 18:01

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku priveden je 50-godišnjak zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela prijetnje i tri kaznena djela povrede djetetovih prava.

"Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 50-godišnjak u travnju 2020. godine, u stanu u jednom naselju na području druge županije, svojoj kćeri koja nije pristala da živi s njim u tom stanu zaprijetio smrću, čime je kod nje izazvao strah za njezin život. Osnovano se sumnja da je od ljeta 2019. do listopada 2020. godine u Kninu, u nazočnosti svoje troje malodobne djece, verbalno i fizički nasrtao na suprugu, kao i da je verbalno i fizički nasrtao na svoje troje djece, čime je kod supruge izazvao osjećaj nesigurnosti i poniženosti, a kod djece strah za život majke i strah od takvog ponašanja", izvijestili su u danas, baš na Dan žena, iz DORH-a.

Nakon što je 50-godišnji osumnjičenik ispitan, sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku predloženo je određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke. Sudac istrage prihvatio je prijedlog DORH-a i odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

18. travanj 2024 13:12