StoryEditorOCM
Crna kronikacrnilo u 'perli'

Što se događa u Rogoznici? Kerum komentirao katran u svom bazenu: Ne znam tog tipa, ali sam nešto čuo o njemu...

Piše Ante Talijaš
9. studenog 2018. - 09:28

Prije nešto više od dva tjedna splitski poduzetnik i bivši gradonačelnik Splita Željko Kerum ostao je neugodno iznenađen kad mu je javljeno da u bazenu njegova hotela "Perla" u Rogoznici pliva debeli sloj crnih kemikalija.

Kerum je onečišćenje bazena odmah prijavio policiji, a nakon provedene kriminalističke istrage inspektori Policijske postaje Šibenik otkrili su počinitelja ovog "ekološkog incidenta".

Naime, u četvrtak su iz PU šibensko-kninske izvijestili da će protiv 44-godišnjeg muškarca podnijeti Općinskom državnom odvjetništvu kaznenu prijavu zbog sumnje da je u Rogoznici počinio kazneno djelo oštećenja tuđe stvari na štetu tvrtke iz Splita.

– Kriminalističkom istragom utvrđeno je da je osumnjičeni 44-godišnjak u noći s 21. na 22. listopada u bazen hotela tvrtke iz Splita, bez posebnog razloga, ubacio kantu zapremnine deset litara ispunjenu tekućim katranom, koji se razlio u gornji i donji dio bazena, pri čemu je nastala šteta od nekoliko tisuća kuna. Osumnjičeni muškarac nije zadržan u pritvoru, a protiv njega će redovnim putem biti podnesena kaznena prijava Državnom odvjetništvu – kazala nam je policijska glasnogovornica Marica Kosor, koja u ovim slučajevima ne može otkriti identitet osumnjičenika.

Hotel "Perla" u Rogoznici, inače, u papirima se vodi na splitskoj tvrtki "Krušćica" d.o.o. u vlasništvu Kerumove supruge Fani, nakon što je propalo njegovo poslovno carstvo "Kerum" d.o.o., koje je nedavno otišlo u stečaj.

– Ne bih puno komentirao katran u mom bazenu – rekao nam je Željko Kerum kad smo ga nazvali na mobitel.

– Neka institucije, odnosno policija i Državno odvjetništvo, rade svoj posao – kazao je Kerum.

Ipak, na naše inzistiranje, dodao je još nekoliko rečenica.

– Ne poznajem tog tipa koji je oštetio moj posjed. Ne znam mu ni ime. Nisam s njime nikad u životu imao kontakata ni na osobnoj razini ni u poslovanju. Tek sam čuo da je recidivist i da je već više puta bio pritvaran i zatvaran zbog raznoraznih nepodopština i nanošenja štete na imovini drugih mještana Rogoznice – rekao nam je Željko Kerum.

Neki mještani Rogoznice, podsjetimo, bili su ogorčeni na Keruma zbog njegova nasipanja pomorskog dobra ispred hotelskog kompleksa "Perle" i produženja tamošnja dva gata s pontonima prije početka protekle ljetne sezone.

Nakon ovih radova nasipanja mora u dužini 12 metara na plaži u uvali Krušćica, nad kojom Kerum ima koncesiju, i prijave mještana, nadzor su obavili inspektori Lučke kapetanije, ali protiv splitskog poduzetnika nije bila podnesena kaznena prijava zbog radova na pomorskom dobru.

16. travanj 2024 07:04