StoryEditorOCM
Crna kronika‘afera sef‘

Stipe Petrina: Da se radilo o nekom iz oporbe, znali bi se svi detalji, a kako je u pitanju župan, o tome svi šute...

Piše Davorka Blažević
15. ožujka 2021. - 13:13

O "aferi sef" ne znamo ni danas ništa, što se dogodilo, tko je počinitelj, što je pokazala istraga, o svemu tome se šuti, nitko o tome ne piše, a da se to dogodilo nekome od nas iz oporbe, znao bi se dosad svaki detalj afere- izajvio je na Županijskoj skupštini Stipe Petrina, čelnik Nezavisne liste SP i zamolio izravno župana da o slučaju izvijesti vijećnike kad to već nisu učinila tijela istrage i kaznenog progona.

Aludirao je na slučaj provale u sef, u stanu župana Gorana Pauka, iz kojeg je u svibnju prošle godine otuđen nepoznati iznos novca.

- Dvije osobe su bile pritvorene, pa potom puštene, postupak je bio obustavljen, pa opet pokrenut, a nitko se u ovih gotovo godinu dana od događaja iz institucija ne oglašava. Zar javnost nema pravo znati, neovisno što se radi o županovom sefu i županovom novcu, što se događa, tko je kriv i kakve će sankcije snositi- revoltirano će Petrina.

Inače, u javnosti se spekuliralo da je otuđeno oko 650 tisuća kuna iz sefa, da je to počinio županov posinak kao žrtva iznude, ali službene informacije o slučaju su izostale.

Pauk je javno kazao da se radi o puno manjem iznosu negoli se u medijima spekuliralo, ali nikad nije otkriveno koliko je iz sefa doista ukradeno.

- Da se radi o kaznenoj prijavi protiv mene, već bi se itakako znali svi detalji- replicirao je Petrini župan Goran Pauk te izrazio nadu da će sud utvrditi istinu i "tu stvar konačno zaključiti".

23. travanj 2024 11:20