StoryEditorOCM
Crna kronikaBuktinja u Lozovcu

Spriječeno širenje vatre prema Skradinu i Krki: Požar ugašen u 20 sati. Spašene sve kuće i oba auto kampa koja su bila evakuirana(FOTO)

11. rujna 2017. - 10:27

Najnovije:
Požar u Lozovcu ugašen je oko 20 sati i sve vatrogasne snage su raspuštene s terena.

18,45
Kako se doznaje u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Šibenik, požar je lokaliziran oko 18,20 sati. Međutim, zbog dosta izdimljavanja na terenu je ostalo dežurati 75 vatrogasaca. Bez obzira što je gasiteljima pomogla kiša koja je počela padati iza 16 sati, ostaje činjenica da su zemaljske vatrogasne snage i piloti kanadera još jednom odradili golem posao.

18,00
Na području Lozovca pada puno slabija kiša nego u Šibeniku, međutim i ona pomaže vatrogascima koji se bore s požarom koji je na lozovačkom platou izbio oko 13 sati:
- Požar je izbio na području Kalauza i nošen jakim jugom ugrozio zaseoke na području Lozovca, pa tako i dva auto kampa u Skočićima koja smo prevetnivno evakuirali. Opožarena površina je oko 270 hektara, uglavnom borove šume i nešto maslina. Stanje na terenu se popravlja i vjerujem da će tijekom večeri požar staviti pod kontrolu- kazao je Darko Dukić, županijski vatrogasni zapovjednik.
U međuvremenu, otvorena je i cesta između Lozovca i Skradina.

16,45
O stanju na požaru u Lozovcu dobili smo izjavu i od županijskog vatrogasnog zapovjednika Darka Dukića:
- Trenutačno je situacija puno bolja nego što je bila prije sat ili dva. U svakom slučaju nema višeširenja požara. Iako nije bila velika, kiša nam je malo pomogla. Na sreću, sve je prošlo dobro i nema ozlijeđenih- izjavio je Dukić.
Kanaderi koji su zbog grmljavine povučeni s požarišta zbog nevremena u Zadru sletjeli su u Split:
- Pratimo razvoj situacije i bude li potrebno opet ćemo pozvati zračne snage- zaključio je županijski vatrogasni zapovjednik.
Prema informacijama s terena, obranjena su oba kampa u Skočićima i veće materijalne štete nema.

16,00
Četiri kanadera koja su gasila vatru u Lozovcu oko 15,35 sati morali zbog grmljavinskog nevremena napustiti požarište. Na terenu su se s buktinjom  ostale boriti jake zemaljske snage, točnije 86 vatrogasaca s više od 30 vozila.

15,30
Prema informacijama s terena vatra je prebacila cestu koja vodi prema Skradinu. Sada se požar širi prema bivšoj tvornici aluminija u Lozovcu. Sve oči gasitelja uprte su u nebo, jer samo kiša može spriječiti veću katastrofu...

14,30
Tri kanadera od 14,30 sati sudjeluju u gašenju požara na Lozovcu, pored zemaljskih snaga. Sačinjavaju ih 52 vatrogasca i 21 vozilo, a prema najavama iz Centra 112, na požarište će doći još snaga. Evakuirana su i oba auto-kampa na području Lozovca, u kojima je još dosta gostiju. 

14
Nešto iza 13 sati izbio je šumski požar na području Lozovca, točnije kod zaselaka Skočići i Bukići, doznajemo u Centru 112. Kako su nas izvijestili linija požara duga je između 300 i 400 metara, međutim budući da jako jugo raspiruje vatru situacija se mijenja iz trenutka u trenutak.

Na terenu je trenutačno 40-vatrogasaca, a u pomoć su pozvana i četiri kanadera. U ovom trenutku kuće nisu ugrožene, ali zbog jakog vjetra nije isključena ni ta mogućnost.

Uskoro opširnije...

19. travanj 2024 03:19