StoryEditorOCM
Crna kronikaU 24 minute više od 80 prometnih prekršaja

Splitski Mad Max kažnjen s 80 dana zatvora i oduzimanjem vozačke: mora platiti i novčanu kaznu, ali motor mu ipak neće oduzeti

Piše V.U.
18. studenog 2019. - 11:41

 Adriana P. (19), 19-godišnjaka koji je snimio video u kojem je u samo 24 minute uspio napraviti više od 80 prometnih prekršaja kažnjen je danas na Prekršajnom sudu u Splitu s ukupno 80 dana zatvora i novčanom kaznom od 14.000 kuna.

Najveću kaznu je dobio za višekratno prekoračenje brzine više od 50 km/h - 50 dana zatvora. Za nekoliko prolazaka kroz crveno sud ga je kaznio s dodatnih 30 dana zatvora.

Otac mladog Splićanina uhićenog zbog divljanja po cesti: Neka stoji u pritvoru! Neka razmišlja kako će se ponašati kad izađe; Otkrio i odakle mu novci za skupe jurilice i tko će platiti kazne

Mladi Splićanin koji je motociklom divljao po gradskim ulicama dosad je šest puta osuđivan zbog prometnih prekršaja; Sada je u pritvoru, kaže da se kaje te da je snimku ludovanja na svojoj 'Suzani' objavio želeći zaraditi

U oba slučaja višekratni prekršaji tretirali su mu se kao jedno produženo kazneno djelo, a u kaznu mu je uračunato 13 dana provedenih u pritvoru.

Za prekršaje koji nisu kaznena djela (vožnja u suprotnom smjeru, pretjecanje u tunelu itd.) dobio je 14,000 kn kazne, a za sve prekršaje je dobio i dvije godine zabrane upravljanja A kategorijom vozila.

Suzuki mu nije oduzet jer je novi zakon kojim se omogućava ova vrsta kazne stupio na snagu 1. kolovoza, a od tada nije kažnjavan, što je jedan od uvjeta za oduzimanje vozila.

​Mladić je dosad šest puta pravomoćno osuđivan zbog počinjenih prometnih prekršaja.

18. travanj 2024 06:37