StoryEditorOCM
Crna kronikakriminalističko istraživanje

Slovenac za vrijeme požara na Murteru podignuo dron i zaustavio kanadere u gašenju vatrene stihije: ‘Slijedi mu kaznena prijava‘

Piše T. V.
9. srpnja 2024. - 17:08
Nakon provedenog istraživanja 48-godišnjak je uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.Screenshot/Morski.hr

​Policijski službenici Policijske postaje Vodice su proveli kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjim državljaninom Slovenije osumnjičenim za počinjenje kaznenog djela Ugrožavanje posebnih vrsta prometa, izvijestila je šibenska policija. 

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni dana 5. srpnja oko 16 sati na otoku Murteru u kampu Kosirina, za vrijeme trajanja intervencije hitnih službi, odnosno za vrijeme leta zrakoplova-kanadera koji su sudjelovali u gašenju požara, bez odobrenja nadležnog tijela i kršeći propise sigurnosti prometa, upravljao bespilotnom letjelicom-dronom unutar navedenog područja, pritom ugrožavajući zračni prostor.

Objavljena snimka muškarca koji je na Murteru dignuo dron i zaustavio kanadere

- Nakon provedenog istraživanja 48-godišnjak je uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske. U tijeku je kriminalističko istraživanje nad muškom osobom koja se sumnjiči da je dana 5. srpnja na otoku Murteru počinio istovjetno kazneno djelo - kazala je glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske. 

15. rujan 2024 17:44