StoryEditorOCM
Crna kronikaVODE DAJ!

Slobodna na Čiovu: požar je pod kontrolom, a mještani kažu da su kanaderi spasili kuće. Turisti su uznemireni, a cesta prema Okrugu Gornjem zatvorena

Piše PSD
10. srpnja 2021. - 14:34

NOVO: Reporteri Slobodne s terena javljaju da je požar pod kontrolom, te da kuće nisu više ugrožene. Izgorjela je, kako nam govore mještani, samo jedna baraka, a katastrofu su spriječile zračne snage.

image
No pasaran
Katarina Marić Banje

I dalje jako dimi i mještani i turisti koji su odsjeli u apartmanima na području Okruga Gornjeg ne mogu otići tamo, jer policija priječi prolaz, javljaju nam reporteri s lokaliteta Pivetova Glavica na Čiovu.

image
Policija spriječava prolaz prema Okrugu Gornjem
Katarina Marić Banje

Turisti su uznemireni, a nije svejedno ni 53- godišnjaku koji nam se požalio da su mu u vikednici u blizini požarišta supruga i kćerka, pa mu je muka što ne može do njih.

Mještani kažu da je požar izbio iznad uvale Široka. Slavenu Šitiću također nije svejedno, jer su mu gosti iz Mađarske danas trebali imati check-out, ali čini se od toga ništa, jer se zbog požara boje pristupiti apartmanu.

- Tko zna koliko će ovo trajati- govori nam čovjek.

image
Slaven Šitić
Katarina Marić Banje

13: 40 Na terenu na Čiovu je čak 91 vatrogasac i 27 vatrogasnih vozila, a požar gase i kanader i helikopter. Kako smo doznali od dežurnog vatrogasnog operatera, uskoro stižu u pomoć i dva helikoptera.

Upitali smo jesu li u pitanju dva potpuno različita požarišta, dobili smo odgovor da je moguće da je riječ o samo jednom požaru koji se proširio... 

Na Facebook stranici Vatrogasci - oni su naši heroji iz minute u minutu pristižu nove fotografije i čini se da se vatra približila kućama.

RANIJE: 

Buknuo je požar na Čiovu i to kako neslužbeno doznajemo oko 12 sati na području uvale Duboka. Na terenu su vatrogasci iz Okruga i Trogira, a u gašenju sudjeluju i kanaderi. 

image
Požar na Čiovu
Čitatelj

No, ovo nije jedini današnji požar. Iz DVD-a Okrug potvrdili su da je gorjeti počelo i na drugoj lokaciji te da niti jedan od požara nije pod kontrolom. Pretpostavlja se da je taj drugi požar planuo u uvali Bušinci kod Okruga Gornjeg. Dim se širi nošen vjetrom i sve skupa uopće ne izgleda dobro.

image
Požari na Čiovu
Čitatelj
image
Vatra divlja
Laura Deljusa
20. travanj 2024 10:31