StoryEditorOCM
Crna kronikaOboje Francuzi

Skradin: Vozač motocikla zadobio teške tjelesne ozljede, putnica lakše ozlijeđena

Piše Šibenski.hr
6. rujna 2024. - 10:44
Zadar, 250915. Prosvjedni skup bivsih zaposlenika Croatia Zadar Line d.d., ispred garaze Croatia Zadar Line, Benkovacka b.b., Zadar (sadasnje tvrtke Cazmatrans Dalmacija). Bivsi radnici Croatia Zadar Line d.d., te nekad jedne od najpoznatijih hrvatskih prijevoznickih tvrtki RH, koja je bila u stecaju 11 godina, sto je jedan od najduljih stecajeva u RH, ali se i dalje vode sudski postupci u svezi vrlo vrijedne imovine, vrijedne cca 100 milijuna kn, ponovno prosvjeduju zbog neisplacenih otpremnina.Jure Miskovic/cropix/Cropix

U četvrtak, 5. rujna u 16 sati u Skradinu na državnoj cesti D-56, dogodila se prometna nesreća u kojoj je vozač motocikla zadobio teške tjelesne ozljede dok je putnica zadobila lakše ozljede.

Prometna nesreća se dogodila na način da je 57-godišnji državljanin Francuske, upravljajući motociklom francuskih nacionalnih oznaka, s kojim se u svojstvu putnika nalazila 53-godišnja državljanka Francuske, na dijelu ceste gdje se izvode građevinski radovi i promet regulira privremenom signalizacijom, zaustavio motocikl po nailasku na kolonu vozila. Prilikom paljenja zelenog svijetla, vršeći radnju vožnje unaprijed nije se uvjerio kako tu radnju može učiniti bez opasnosti po ostale sudionike u prometu i imovinu, pritom motociklom prelazi preko uzdignutog ruba visine 4 centimetara, koji dijeli kolničku površinu na dva različita visinska sloja, uslijed čega zajedno s putnicom i motociklom pada na tlo.

Od siline pada u Općoj bolnici u Šibeniku 57-godišnjem vozaču su okvalificirane teške tjelesne ozljede te je zadržan na daljnjem bolničkom liječenju, dok su putnici okvalificirane lakše ozljede.

Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 57-godišnjaku je izdan obavezni prekršajni nalog.

 

13. rujan 2024 13:24