StoryEditor
Crna kronikaPritvoren policijski službenik

Sklopio dva ugovora s telekom operaterima i prevario 42-godišnjakinju za 30-ak tisuća kuna. Šibenskom ‘plavcu‘ to nije bilo jedino nedjelo

Piše šibenski.hr
1. ožujka 2021. - 09:53
ilustracijaŽeljko Hajdinjak/Cropix

U Službi kriminalističke policije, Odjelu općeg kriminaliteta, u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Šibeniku, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad policijskim službenikom osumnjičenim za prijevaru, nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavu oružja ili eksplozivnih tvari te sprječavanje dokazivanja kao i nad 28-godišnjakom osumnjičenim za sprječavanje dokazivanja, izvijestili su iz šibnsko-kninske policije

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni policijski službenik tijekom 2017. i 2018. godine na ime oštećene 42-godišnjakinje putem online kupovine sklopio pretplatnički ugovor s dva telekom operatera uz kupnju mobilnih i drugih uređaja, a oštećenu je doveo u zabludu da će snositi mjesečne troškove što nije učinio i na takav način je sebi pribavio protupravnu imovinsku korist od 31.155 kuna.

Nadalje, temeljem Naloga Županijskog suda u Šibeniku pretraženi su stanovi osumnjičenika kojom prilikom je pronađena razna dokumentacija kao i automatska puška te 119 komada streljiva. Tijekom postupanja osumnjičeni policijski službenik je zatajio da posjeduje i ključ drugog stana kojeg je trebalo pretražiti što je iskoristio 28-godišnjak koji je pokušao uništiti dokumentaciju kojom se dokazuje počinjenje prijevare u čemu je spriječen od strane policijskih službenika.

Osumnjičeni su uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske- izjavio je Šime Pavić, glasnogovornik Policijske uprave Šibensko- kninske.

12. svibanj 2021 23:24