StoryEditorOCM
Crna kronikautajio kune?

Skandal u Biogradu: DORH istražuje vjeroučitelja zbog sumnje da je pronevjerio novac koji se skupljao za dječaka s tumorom na mozgu

Piše PSD
10. veljače 2020. - 10:02

Ravnatelj Srednje škole Biograd, 47-godišnji profesor teologije Ivica Kero pod istragom je DORH-a zbog sumnje u pronevjeru, doznaje Novi radio.

Sumnja se da je bivši vjeroučitelj utajio novac namijenjen liječenju bolesnog 12-godišnjeg dječaka iz Polače, koji godinama boluje od tumora na mozgu. Informaciju su Novom radiju potvrdili i u zadarskoj policiji. 

Riječ je o oko 5 i pol tisuća kuna koje su koncem 2016. godine u humanitarnoj akciji prikupljali profesori i učenici biogradske Srednje škole kako bi pomogli dječaku da ode na skupu operaciju mozga u Francusku. Dječak je uspješno operiran, ali novac, kako prenosi Index, nikada nije stigao do njega.

Policijski službenici PU Zadarske u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom provode izvide.

Prozvani ravnatelj Kero tvrdi da je žrtva hajke nekolicine nezadovoljnih profesora koji traže dlaku u jajetu. Priznaje da je novac 3 godine i 3 mjeseca bio kod njega, točnije tvrdi da je bio neraspoređen u računovodstvu ali ga, kaže, od previše posla nije stigao predati obitelji bolesnog dječaka.

Naime, u doba kada je humanitarna akcija završena, dječak je već bio otputovao u Francusku, pa, kaže, nije znao kud s novcem. 

No, baš u vrijeme kada je DORH počeo češljati poslovanje škole, ravnatelj je novac prebacio na račun jedne udruge za potrebite na području Zadarske županije.

Ravnatelj, koji je u međuvremenu izgubio status vjeroučitelja jer se, kako piše Index, po drugi put oženio, trenutno je usred drugog petogodišnjeg mandata. 

19. travanj 2024 08:08