StoryEditorOCM
Crna kronikaNajgore je prošlo

Požari na području Šibensko-kninske županije su lokalizirani, a tijekom noći su vatrogasci dežurali na požarištima

Piše šibenski.hr
3. kolovoza 2022. - 08:15

NOVO

Požari na području Šibensko-kninske županije su lokalizirani, a tijekom noći su vatrogasci dežurali na požarištima.

U požaru otvorenog prostora na području Vodica, na Vodičkoj zaobilaznici, zahvaćena je trava, nisko raslinje, smrika i borova šuma na površini od 250 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 74 vatrogasaca sa 26 vatrogasnih vozila te 4 Canadaira i 3 Air Tractora, a tijekom noći organizirano je dežurstvo od strane IVP Šibenik, JVP Vodice i Šibenik, DVD-a Vodice, Šibenik, Pirovac, Brodarica-Krapanj, Zablaće i Tisno sa ukupno 41 vatrogascem i 14 vozila.

I požaru na području Dubrave, Podi kod Šibenika, tijekom noći bilo je organizirano dežurstvo od strane JVP Šibenik, DVD-a Šibenik, Grebaštica, Zablaće, Bilice i Perković sa ukupno 25 vatrogasaca i 8 vozila. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje, hrastova i borova šuma na površini od 8 ha, a u gašenju je ukupno sudjelovalo 38 vatrogasaca sa 14 vatrogasnih vozila te dva protupožarna zrakoplova Canadair CL 415 i dva Air Tractora.

RANIJE

Jutros je na požarištu kod Srime i Jadrije situacija dobra. Noć je također prošla relativno mirno. Tek povremeno su se pojavljivale vatre koje bi gastitelji pravovremeno sanirali.

Kako je kazao Darko Dukić, županijski vatrogasni zapovjednik, nema potrebe za podizanjem kanadera.

Prema riječima Volimira Miloševića, zapovjednika JVP Šibenik, trenutačno se radi smjena vatrogasaca.

Prema jutrošnjim procjenama, požar koji je jučer oko podneva buknuo na više mjesta uz Jadransku magistralu zahvatio jeoko 250 hektara, što je ipak znatno manje od prvih procjena.

Nadalje, jutros je i službeno proglašen lokaliziranim požar između šibenske Dubrave i gospodarske zone Podi, koji je izbio gotovo u isto vrijeme kao i požar uz Jadransku magistralu. Požar u Dubravi zahvatio je površinu od osam hektara.

19. travanj 2024 22:53