StoryEditorOCM
Crna kronikakaznena prijava

Sin gradonačelnika Drniša i saborskog zastupnika HDZ-a prijetio policajcima! ‘Tražili su ga da skine odjeću...‘

Piše Vladimir Urukalo/SD
6. travnja 2022. - 18:29
27-godišnji sin drniškog gradonačelnika i saborskog zastupnika prijetio je policajcima, ali i njihovim djevojkama te je privedenCropix

Šibenska policija objavila je danas, kako smo već prenijeli, da je podnijela kaznenu prijavu protiv 27-godišnjeg Drnišanina zbog prijetnji policajcima i njihovim djevojkama.

Ova štura vijest sama po sebi ne bi izazvala nikakvo zanimanje javnosti, no s obzirom na to da je uhićeni mladić zapravo Marko Begonja, sin Josipa Begonje, aktualnoga gradonačelnika Drniša i saborskog zastupnika HDZ-a, situacija postaje ipak malo više zanimljivija.

– U Odjelu općeg kriminaliteta Službe kriminalističke policije dovršeno je istraživanje nad 27-godišnjakom te je utvrđeno kako je u noći s nedjelje na ponedjeljak u Drnišu, nezadovoljan prethodnim postupanjem policijskih službenika prema njemu, putem poruka ozbiljno prijetio dvojici policijskih službenika. Prijetnje je izrekao i prema njihovim djevojkama – stoji u suhoparnom policijskom izvješću.

Uhićen 27- godišnji muškarac: U Drnišu slao prijeteće poruke policajcima i njihovim djevojkama

Mladić je, kako je policija navela, uz kaznenu prijavu za prijetnje prema službenoj osobi, koja je podnesena Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku. Tijekom srijede trebao je biti saslušan, no nije nam poznato je li ODO za njega predlagao istražni zatvor ili je, pak, pušten nakon ispitivanja uz nekakve mjere opreza.

Kako smo neslužbeno doznali, navodno je problem bio što su ga dvojica policajaca otprilike njegovih godina zaustavili na ulici te su ga htjeli pretresti zbog određenih sumnji da posjeduje neke ilegalne predmete, pa su mu zapovjedili da skine odjeću.

On je takvu policijsku namjeru navodno shvatio kao ponižavanje te, uz ostalo, počeo spominjati svoj spolni organ i djevojke mladih policajaca, i ujedno im prijetiti. Sve se to događalo na ulici, a Begonja je bio u društvu jednog svog prijatelja.

Što je stvarna istina, trebala bi utvrditi istraga.

Njegov otac, s kojim smo telefonski razgovarali, vrlo nam je susretljivo pojasnio ono što zna o ovom događaju, te na naše pitanje je li ga sin zvao da intervenira za njega s obzirom na njegovu političku funkciju odgovorio da nije.

– No, hipotetski čak i da me je zvao i to tražio, budite uvjereni da ja to ne bih napravio. Zakon je zakon i mora ga poštovati tko god to bio, pa da je i moj i bilo čiji sin. Moj sin je svoj čovjek, živimo u istom gradu, ali ne na istoj adresi. Zvao me je u ponedjeljak u neko doba i kazao mi da su ga dva policajca PP Drniš pretresali i to, po njegovim riječima, na "slobodniji način". Da, spominjao je, kad me pitate, skidanje odjeće, a je li to bilo zakonito postupanje ne mogu govoriti, jer ne znam sve detalje. Po njemu je njegov krimen to što je verbalno uvrijedio njih i njihove djevojke, a to je rekao, pojasnio je, u afektu. Je li to bio afekt ili ne, ne znam, a ponavljam, nisam ni sudac ni policajac da bih znao konačan ishod postupka koji je u tijeku. Osobno ne znam je li s tim policijskim službenicima i prije imao bilo kakvih problema, vuče li se njihov odnos od prije, to znaju on i oni. Meni o tome nije nikad pričao – rekao nam je drniški gradonačelnik.

Za kazneno djelo prijetnje prema službenoj osobi po Kaznenom je zakonu propisana kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

26. travanj 2024 08:59