StoryEditorOCM
Crna kronikapokrenuta istraga

Pokušaj iznude u Šibeniku: 33-godišnjak zbog duga prijetio smrću, oštećeniku zvao i mamu na telefon

Piše Šibenski.hr
6. siječnja 2021. - 17:59

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je priveden 33-godišnjak zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protupravne naplate u pokušaju.

Naime, kako su izvijestili iz DORH-a, postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni tijekom prosinca 2020. godine u Šibeniku, u više navrata nazivao oštećenika i slao mu sms poruke tražeći da mu vrati dug, a kada mu je ovaj rekao da nema novca, zaprijetio mu je smrću.

Potom je, osnovano se sumnja, nastavio slati prijeteće poruke oštećeniku, a i njegovoj majci kojoj je prijetio i u telefonskim pozivima, čime je kod oštećenika izazvao strah da će svoje prijetnje ostvariti.

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je, nakon ispitivanja, donijelo rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika, a sucu istrage je predložilo da mu se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage je odbio prijedlog i osumnjičeniku odredio mjere opreza zabrane približavanja oštećeniku i zabrane uspostavljanja i održavanja veze s oštećenikom.

26. travanj 2024 13:11