StoryEditorOCM
Crna kronikaKAZNENA PRIJAVA

Šibenska policija spriječila krijumčarenje više stranih državljana: u akciji ‘pali‘ Ukrajinac i dva Kosovara

Piše Šibenski.hr
25. ožujka 2024. - 16:04

Na području nadležnosti Policijske uprave šibensko-kninske, policijski službenici su 23. ožujka, u dva odvojena slučaja spriječili krijumčarenje više stranih državljana, izvijestili su iz Policijske uprave šbensko-kninske

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, provedena su kriminalistička istraživanja nad trojicom muškaraca (državljanin Ukrajine i dvojica državljana Kosova) koji su zaustavljeni i zatečeni u prijevozu stranih državljana koji su na nezakonit način prešli državnu granicu Republike Hrvatske. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta.

- Prema stranim državljanima postupano je prema Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske - kazala je Sanja Baljkas, glasnogovornica policijske uprave šibensko-kninske.

27. travanj 2024 18:16