StoryEditorOCM
Crna kronikavelika zapljena

Policija kod Vodica otkrila laboratorij za drogu vrijedan 100.000 eura i gotovo tonu marihuane!

Piše Toni Veljača
23. lipnja 2022. - 12:08

U sjedištu Policijske uprave šibensko-kninske održana je konferencija za medije na kojoj su prezentirani rezultati dovršenog kriminalističkog istraživanja povezanog s neovlaštenom proizvodnjom i preprodajom marihuane. Rezultate kriminalističkog istraživanja, u kojoj je uhićena jedna osoba s područja Čiste Male, prezentirao je načelnik Policijske uprave šibensko-kninske Ivica Kostanić i zamjenik načelnika Policijske postaje Vodice Dujo Troskot.

- Riječ je o jednom složenom kriminalističkom istraživanju koje se provodilo kroz više mjeseci. Ono je vrlo značajno jer se radi o većim količinama ali i zbog toga što se osim o preprodaji droge radi i o proizvodnji droge. Interesantno je i to da je cjelokupnu obradu provodila policijska postaja Vodice. Inače, složenije obrade, poput ove, po pitanju kriminaliteta droga, radi specijalizirani odjel kriminaliteta droga pri službi krim policije. Dakle, ovim smo pokazali da širimo krug ljudi koji mogu spriječiti ovakve nezakonite aktivnosti – istaknuo je Kostanić.

Spomenimo i to da je uz ishodovani nalog županijskog suda u Šibeniku obavljena pretraga stambenog objekta, te popratnih objekata obiteljske kuće i jednog osobnog automobila na području Čiste Male koje je koristio osumnjičeni.

Osumnjičeni je dana 22. lipnja, uz kaznenu prijavu prema općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku predan pritvorskom nadzorniku policijske uprave Šibensko-kninske a nakon ispitivanja na državnom odvjetništvu i kod suca istrage, određen mu je istražni zatvor gdje je i predan sinoć u 18 sati.

Uz vakuumiranu marihuanu te stabljike, pronađena je i oprema za uzgoj u kontroliranim uvjetima.

- Procjena je da samo pronađena i oduzeta oprema vrijedi više od 100.000 eura, a vrijednost zaplijenjene droge, (15,9 kilograma) iznosi oko 190.000 kuna ako se radi o prodaji na veliko. Ako se preprodaja radi na malo, riječ je o iznosu od preko pola milijuna kuna. Također, u navedeni iznos nije uračunata zarada od količine droge koja je tek trebala biti ubrana i stavljena u opticaj. Ugrubo, riječ je dodatnih tonu marihuane – naglasio je Kostanić.

Dujo Troskot, zamjenik načelnika policijske postaje Vodice otkrio je nešto više o obiteljskoj kući, u kojoj je osumnjičeni u kontroliranim uvjetima uzgajao stabljike marihuane.

- Riječ je, kao što je potvrdio i načelnik Kostanić, o višemjesečnom kriminalističkom istraživanju. Imali smo saznanja iz raznih izvora, s kojima ne smijemo u javnost, a sve to je uzrokovalo ovim što smo pronašli. Radilo se o laboratoriju u potkrovlju obiteljske kuće, točnije četiri spojene prostorije na gotovo 200 četvornih kvadrata potpuno opremljene za jedan moderan i brz uzgoj marihuane – kazao je Troskot.

Kriminalističko istraživanje, prema riječima Petra Dražića, voditelja grupe za obradu kriminaliteta policijske postaje Vodice, će se i dalje nastaviti kako bi se pronašli svi sudionici povezani s ovim kaznenim djelom.

- Mi ćemo daljnjim radom nastaviti kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska preostalih sudionika kako bi zatvorili cjelokupnu priču. Provodit ćemo mjere i radnje kako bi pronašli još osoba povezanih s ovim slučajem – zaključio je Dražić.

Ukupno je pronađeno i oduzeto:

15,9 kilograma marihuane, vakuumirane u vrećice

148 stabljika indijske konoplje

44 kanistra kemijskih sredstava za unaprjeđenje rasta biljke

146 industrijskih rasvjetnih tijela

41 industrijski ventilator

152 transformatora za pretvaranje električne energije

Uređaj za vakuumiranje

16. travanj 2024 19:10