StoryEditorOCM
Crna kronikavikend akcija u prometu

Šibenska policija privela tri vozača: Dvojica su platila ‘paprene‘ kazne, treći je pružao otpor prilikom privođenja

Piše Šibenski.hr
21. studenog 2022. - 10:24

Proteklog vikenda djelatnici Policijske uprave šibensko- kninske zatekli su tri vozača kako upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola i uz druge prekršaje, a svi su privedeni na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku, doznaje se u policiji.

Najprije su u četvrtak, 17. studenog oko 23,20 sati u Bilicama zaustavili osobni automobil Renault šibenskih registarskih oznaka kojim je upravljao 46-godišnjak kojem je izmjerena koncentracija od 1,77 g/kg alkohola u organizmu. Uz Optužni prijedlog je priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku gdje mu je Rješenjem određena novčana kazna od 10.000 kuna kao i zabrana upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od jednog mjeseca.

- Nadalje, 20. studenog su oko 1 sat u Brodarici policijski službenici zaustavili osobni automobil Volkswagen šibenskih registarskih oznaka kojim je upravljao 23-godišnjak kojem je izmjerena koncentracija od 0,90 g/kg alkohola u organizmu te je bio pozitivan na testu za droge/lijekove dok je odbio davanje uzoraka radi analize. Uz Optužni prijedlog je priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku gdje mu je Rješenjem određena novčana kazna od 13.000 kuna kao i zabrana upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od dva mjeseca- rekao je Šime Pavić, glasnogovornik Policijske uprave šibensko- kninske.

Na koncu, u nedjelju oko 14,20 sati u Kninu policijski službenici su zaustavili osobni automobil Volkswagen zadarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 34-godišnjak kojem je izmjerena koncentracija od 2,14 g/kg alkohola u organizmu dok je odbio test na droge.

- Prilikom privođenja je pružao otpor kao i 20-godišnja suvozačica kojoj je izmjerena koncentracija od 1,80 g/kg alkohola u organizmu i kod nje je pronađeno 0,3 grama droge marihuane. Zbog počinjenja više prekršaja iz različitih zakona uz Optužni prijedlog oboje će biti privedeni na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku- zaključio je policijski glasnogovornik.

23. travanj 2024 19:52