StoryEditorOCM
Crna kronikadevet teških krađa

Šibenska Interventna policije uhitila 57-godišnjeg serijskog lopova. Ovo mu je bila posljednja operacija

Piše Šibenski.hr
11. svibnja 2023. - 08:38

Policijski službenici Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjakom osumnjičenim za ukupno devet teških krađa provaljivanjem, izvijestili su iz Policijske uprave šibensko-kninske

Provedenim kriminalističkim istraživanjem od 10. svibnja utvrđeno je kako je osumnjičeni u razdoblju od siječnja prošle godine do svibnja ove godine na području grada Šibenika počinio više krađa, kazali su u policiji:

- Najprije je u noći s 4. na 5. siječnja 2022.godine provalio u autopraonicu 43-godišnjaka odakle je otuđio novčani iznos od 380 eura.

Potom je 23. ožujka 2022.godine provalio u autopraonicu obrta iz Šibenika odakle je otuđio novčani iznos od 1.330 eura,da bi  22. travnja 2022.godine provalio je u autopraonicu obrta iz Splita odakle je otuđio novčani iznos od 260 eura, 3. svibnja 2022.g. provalio je u autopraonicu obrta iz Šibenika odakle je otuđio novčani iznos od 800 eura, a 23. rujna 2022.godine u autopraonicu obrta iz Splita odakle je otuđio uređaj za mijenjanje novca,

S krađama je 57- godišnjak nastavio i u ovoj godini. Tako je u noći s 26. na 27. ožujka provalio u ugostiteljski objekt 50-godišnjaka odakle je otuđio novčani iznos i alkoholno piće vrijednosti od 300 eura.

Iste noći je provalio u ugostiteljski objekt 40-godišnjaka odakle nije ništa otuđio zbog aktiviranja alarma.

Potom je 18. travnja provalio u autopraonicu 43-godišnjaka odakle je otuđio novac zajedno s uređajem za mijenjanje novca vrijednosti oko 1.500 eura- kazao je Šime Pavić, glasnogovornik Policijske uprave šibensko-kninske.

Posljednja rabota prije uhićenja bila mu je novčano i najizdašnija. Lopov je u noći s 30. travnja  na 1. svibnja u dva navrata provalio u trgovinu građevinskim materijalom sa sjedištem u Makarskoj odakle je otuđio prvo novčani iznos od 1.800 eura i zatim razne tehničke uređaje i alate ukupne vrijednosti od 20.000 eura.

- Osumnjičeni je uhićen od strane policijskih službenika Interventne jedinice policije te su mu temeljem Naloga Županijskog suda u Šibeniku pretražene dvije kuće, prijevozno sredstvo i plovilo gdje je pronađena većina otuđenih predmeta iz posljednje provale, dio predmeta iz prethodnih kao i odjeća i obuća u koju je bio odjeven prilikom počinjenja kaznenih djela.

Uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske- zaključio je policijski glasnogovornik.

27. travanj 2024 21:27