StoryEditorOCM
Crna kronikapljačka stoljeća

Šibenčanin Dane Škugor, najbogatiji umirovljenik u Hrvatskoj, izlazi iz pritvora nakon dva dana; Spasile su ga supruga i snaha!

Piše Željko Petrušić/JL
30. kolovoza 2022. - 11:43

Dane Škugor, šibenski umirovljenik na čijem je računu završilo gotovo pola milijarde kune izvučenih, prema optužbi USKOK-a iz Ine kroz "posao" koji je osmislio njegov sin Damir Škugor, direktor u Ini nadležan za plinsko poslovanje, danas bi trebao, nakon svega dva dana provedena u Remetincu, biti pušten iz istražnog zatvora, doznaje Jutarnji list.

Njemu je, naime, istražni zatvor određen zbog utjecaja na svjedoke i to na njegovu suprugu Radu Škugor i na snahu Anu Škugor. Međutim, prema neslužbenim informacijama sa Županijskog suda u Zagrebu, njih dvije su kao tzv. privilegirani svjedoci iskoristili svoje zakonsko pravo te su uzeli blagodat nesvjedočenja. A time su za Danu Škugora prestali razlozi zbog kojih mu je istražni zatvor određen.

Tijekom dana on bi trebao biti pušten da se u nastavku istrage brani sa slobode.

Očekuje se da će Remetinec brzo napustiti i okrivljena predsjednica uprave Plinare istočna Slavonija Marija Ratkić, kojoj je istražni zatvor određen zbog opasnosti od ponavljanja kazenog djela. S obzirom da je ona još u nedjelju podnijela ostavku na tu funkciju, čeka se da se ona briše iz sudskog registra, nakon čega bi sud i nju trebao pustiti na slobodu.

20. travanj 2024 12:49