StoryEditorOCM
Crna kronikaPolicijska akcija

Šibenčani nemilice krše prometna pravila: ‘Plavci‘ za samo tri sata zabilježili čak 68 prekršaja; Evo koji su bili najčešći

Piše šibenski.hr
12. veljače 2020. - 09:25
Sibenik, 131217. Pripadnica prometne policije u kontroli prometa na Jadranskoj magistrali.Policija je najavila pojacanu kontrolu u nadolazecim danima zbog povecane konzumacije alkohola.ilustracija/Niksa Stipanicev/Cropix

U utorak, 11. veljače u vremenu od 11 do 14 sati na području Policijske uprave šibensko-kninske je provedena ciljana preventivno represivna akcija u prometu, koja je bila usmjerena na suzbijanje prekršaja nepropisne brzine, kada je kontrolirano 128 osoba i119 vozila.

Tom prilikom je utvrđeno i sankcionirano 68 prekršaja, od kojih 63 nepropisne brzine, dva prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje i po jedan prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa tijekom vožnje, nenošenja vozačke dozvole i nepropisnog skretanja, doznaje se u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj.

- S obzirom da je akcija trajala samo tri sata i da je najavljena putem medija, statistički pokazatelji upućuju na činjenicu da vozači u prometu ne poštuju propisane brzine, a što je prema našim statistikama najčešći uzrok prometnih nesreća koje za posljedicu imaju teška stradavanja- kazala je Marica Kosor, glasnogovornica šibensko-kninske policije.

24. travanj 2024 17:51