StoryEditorOCM
Crna kronikaI U MJESECU RUJNU ZA LOPOVE ŠPICA TURISTIČKE SEZONE JOŠ TRAJE:

Samo u jednom danu na 'Slapovima Krke' pokradena osmorica stranih državljana, ostali bez novaca i dokumenata. Policija za počiniteljima intenzivno traga!

Piše Ante Talijaš
6. rujna 2018. - 12:16

Premda smo već 'debelo' zagazili u mjesec rujan, sudeći po najnovijem dnevnom biltenu PU šibensko-kninske, lopovima je turistička sezona u punome jeku. Naime, kako su izvijestili iz policije, samo tijekom srijede u Nacionalnom parku 'Slapovi Krke' nepoznati je počinitelj (ili više njih) osmorici stranih državljana ukrao novac i osobne isprave. Dan ranije, također, na 'Slapovima Krke', 62-godišnjem Japancu ukraden je mobitel.

Policijski bilten završava pak s klasičnom rečenicom:

- Protiv nepoznatih počinitelja bit će podnijete kazene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a policija provodi izvide s ciljem otkrivanja počinitelja i pronalaska otuđenih predmeta.

Kada bi smo zbrojili sve ovakve krađe – od novca, dokumenata, mobitela, nakita do bicikla, o kojima se od početka ljeta do danas izvještavalo u policijskim biltenima, došli bi smo do brojke od blizu dvije tisuće. A najveći broj počinitelja tih krađa i dalje je nepoznat. Ili rijetko su krađe za koje u otkriveni njihovi počinitelji.

 

 

 

27. travanj 2024 01:07